Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,13 prosent til 346,71. Det ble omsatt verdipapirer for 5,57 milliarder kroner og forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var 8 til 7-StorAksjekvelden går av stabelen i dag og du ser den LIVE på HegnarOnline. Få med deg ekspertenes beste aksjetips, makrodebatt med vekt på olje og se oljefondets sjefsstrateg svare på tøffe spørsmål fra hobbyinvestorer.Trygve Hegnar om børsdagen: Statoil-aksjen steg 1,35 prosent til 142,40 kroner og dro dermed med seg hele Hovedindeksen.Statoil har inngått avtaler om leie av to rigger til norsk sokkel. Avtalene er inngått med riggselskapet Diamond Offshore for leie av riggen Ocean Vanguard, og med riggselskapet Saipem for leie av riggen Scarabeo 5.- Vi gikk ut i desember i fjor med forventinger om at markedet skulle gå ned til 2006-nivå, og disse forventningene har markedet nå respondert på. Vi er fornøyde med å ha oppnådd rimeligere riggkapasitet, slik at vi kan utvikle sokkelen videre, sier Anders Opedal, direktør for anskaffelser i Statoil, i en melding.Et fat nordsjøolje steg 0,4 prosent til 77,80 dollar på desemberkontrakt. Global IP Solutions, med Christen Sveaas' Kistefos som hovedaksjonær med 37,17 prosent av eierandelene i selskapet, har hatt en tragisk opplevelse med å være børsnotert. Aksjen ble notert 22. juli 2008, og steg raskt fra 11 kroner til 16 kroner. Så kom finanskrisen.Selskapet stupte ned til fire kroner, og den lave omsetningen i aksjen var påfallende. Selskapet la i dag frem tall for tredje kvartal, og aksjen stuper nok en gang.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på -2,42 millioner dollar i 3. kvartal 2009, mot -2,42 millioner dollar i samme periode året før.Skagen vekst eier fire prosent av aksjene i selskapet. Lilleputtaksjen Invivo utmerket seg med en oppgang på 24,16 prosent til 1,49 kroner, mens Scan Geophysical steg 22,95 prosent til 7,50 kroner.Overnevnte GIPS var dagens soleklare taper, med en nedgang på 30 prosent til 4,90 kroner. Oljeselskapet DNO International meldte om et resultat etter skatt på 45,0 millioner kroner i 3. kvartal 2009, mot -2,6 millioner kroner i samme periode året før.Analytikere hadde ifølge SME Direkt forventet et resultat på 438 millioner kroner.Årsaken til svikten, er ifølge selskapet at man nå tar en avsetning på 396 millioner kroner i tredje kvartal for regnskapsårsaker for å ta hensyn til fordringer og andre mulige saker.- Alt DNO driver med er tvilsomt, sa Trygve Hegnar på Økonominyhetene. Aksjen falt 2,77 prosent til 4,70 kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .