Krakk og mini-skrell på Oslo Børs

To børsmygg suser til topps på Oslo Børs torsdag, mens hovedindeksen står med rød gjørme til knærne. En rekke store og tunge selskaper faller solid. Slik ser det ut akkurat nå. (Oppdatert kl. 11.02)

Bilde av fasaden på Oslo Børs under en demonstrasjon - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs ser ut til å gå mot en meget dårlig torsdag. Hovedindeksen nå ned 1,69 prosent til 354,06.Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på børsen for 1,95 milliarder kroner.Blant aksjene som har medvind torsdag finner man blant annet Artumas Group, som stiger 23 prosent på nyheten om at de har fullført et salg og dermed ikke trenger frisk kapital , samt Petrojack, som er opp 29 prosent.I den andre siden av skalaen finner man NorDiag, Diagenic og Teco Maritime. Sistnevnte opplever krakk, og faller 27,71 prosent etter at de la frem kvartalstall torsdag morgen.Oljeprisen faller noe torsdag morgen Prisen på olje faller litt tilbake torsdag morgen, etter en markant opptur onsdag kveld.Brent for levering i januar omsettes nå for 77,86 dollar per fat, ned 0,74 prosent dette døgnet, mens WTI-oljen er ned 1,17 prosent og omsettes for 77,05 dollar.- Vi kan vente noe gevinstsikring etter gårsdagens markerte oppgang ledet av gull og euroen. Det er mulig at prisen vil gå så lavt som 76,50 dollar - det var nivået prisen begynte å stige fra i går, sier råvarestrateg Ken Hasegawa i Newedge i en kommentar til Bloomberg.Onsdagens oljelagerrapport fra Det amerikanske energidepartementet viste at råoljelagrene steg 1 millioner fat til 337,8 millioner fat i forrige uke.Til sammenligning var det ifølge Bloomberg-estimater ventet en lagerbygging på 1,5 millioner.Bloomberg forklarere også gårsdagens oljeprisoppgang med at dollaren svekket seg til det svakeste nivået mot euro siden august 2008.Statoil daler 1,29 prosent, Yara er ned 4,09 prosent, DnB NOR skreller av seg 2,84 prosent, Seadrill er ned 2,70 prosent mens Telenor faller 1,13 prosent.Ingen av de store og mest omsatte selskapene stiger for øyeblikket.Vinner- og taperaksjer på Oslo Børs Børsvinnerne for øyeblikket heter Artumas Group og Petrojack.Førstnevnte selskap, hvis aksje har rast over 99 prosent på 12 måneder melder torsdag at de har gjennomført det planlagte salget av deler av sine eiendeler på petroleumsfeltet Mnazi Bay i Tanzania.Salget medfører at selskapet ikke trenger frisk kapital. Nyheten sender aksjen opp 24,61 prosent til 3,24 kroner.Petrojack fortsetter oppover torsdag, og legger på seg 29,63 prosent til 3,50 kroner, mens Northern Offshore stiger 4,21 prosent på nyheten om at de er tildelt en kontrakt på 21 millioner dollar (117,20 millioner kroner) for leveranse av støttetjenester til petroleumsboring i Kaspihavet.Også PA Resources (fikk hard medfart på børsen onsdag), Eitzen Chemical, Oslo Axess-aksjen Nordic Mining samt EMGS er opp så langt.Størst fall er det for NorDiag, som daler 37,81 prosent til 3,70 kroner. Aksjen går i dag eks rett til å delta i reparasjonsemisjonen i selskapet.Teco Maritime faller 21,68 prosent til 1,30 kroner etter å ha lagt frem tall , mens DiaGenic faller 11 prosent, NutriPharma er ned 10,85 prosent og IGE faller 6,66 prosent på kvartalsrapporten som kom torsdag.Også Kitron, Hurtigruten og Oceanteam sliter i motbakke torsdag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her aNøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs