Opplevde krakk på en sterk Oslo Børs

Frykt for hva som skjer i Dubai sørget i dag for at Oslo Børs startet i rødt. Fredagen endte likevel med en solid opptur. For aksjonærene i Crew ble det derimot en smertefull affære. Her er dagens børskommentar.

Investor Jens Ulltveit-Moe - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,89 prosent før den sluttet på 355,77 poeng. Det ble omsatt aksjer for 6,5 milliarder kroner. Store selskap som Yara og DnB NOR kunne vise til kursløft på henholdsvis 4,74 prosent og 5,43 prosent.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i januar, har gått ned 0,58 prosent og står nå i 76,54 dollar.REC Sol-aksjen REC hadde en forholdsvis sterk dag på Oslo Børs fredag, og steg mer enn markedet generelt. Til slutt endte aksjen opp 5,59 prosent. Einar Strømstad i First Securities uttalte i løpet av dagen at han har en klar oppfatning om hvorfor REC nå stiger.-Det som trekker REC opp nå er at investorene begynner å ta inn over seg den positive nyhetsstrømmen som har vært de siste par ukene, sa Strømstad ifølge Reuters.Analytikeren opererer med en sterk kjøpsanbefaling på REC og et kursmål på 55 kroner. Etter fredagens oppgang betyr det at First Securities mener aksjen kan ha en oppside på rundt 60 prosent.Frontline Frontline meldte i morges om et resultat per aksje på minus 0,07 dollar i tredje kvartal 2009, mot 1,39 dollar for samme periode i fjor. Justert for salgsgevinster ble resultatet per aksje enda dårligere og endte på minus 0,11 dollar. Selskapet vil betale et utbytte på 0,15 dollar per aksje i tredje kvartal, men er forsiktige med å guide utbyttepotensialet fremover.- Vi guider ikke på utbytte fremover, men jeg kan si så mye som at utbyttepolitikken vår ligger fast, sier Jens Martin Jensen til HegnarOnlineTV. Frontline-aksjen gikk opp 3,61 prosent.Petrolia DrillingPetrolia Drilling meldte om et resultat etter skatt på minus 55,2 millioner dollar i tredje kvartal 2009, mot pluss 31,6 millioner dollar i samme periode året før. Driftsresultatet ble på minus 63,8 millioner dollar, mot minus 2,1 millioner dollar året før. Driftsinntektene beløp seg faktisk til minus (!) 18 millioner dollar, sammenlignet med 45,7 millioner dollar i 3. kvartal 2008. Aksjen stupte 14,89 prosent.Krakk i CrewDet var heller ingen god dag for Crew, som opplevde en nedgang på hele 19,51 prosent. I forrige uke kunne vi lese at Crew-aksjonær Odd K. Bryhni krevde at selskapet avholder en ekstraordinær generalforsamling. Ifølge en børsmelding hadde han støtte fra 42,9 prosent av selskapets aksjonærer. Bryhni har rettigheter til å stemme for 9.936.384 Crew-aksjer, noe som tilsvarer 9,3 prosent.Dersom den nye redningsplanen får gjennomslag, vil dagens aksjonærer i Crew Gold bare sitte igjen med fem prosent av selskapet.Dårlige nyheter fra Dubai Meldinger fra Dubai om at myndighetene der har bedt alle kreditorer til Dubai World om å fryse gjelden til mai neste år sendte i går sjokkbølger gjennom aksjemarkedene verden over.- Vi er nå inne i dag 1 etter "Dubai-sjokket", men uheldigvis ser denne effekten ikke ut til å være over ennå. Spørsmålet er hvordan USA, som verdens viktigste aksjemarked, vil reagere på utviklingen i Midtøsten. Kanskje vi ikke får svaret på det i dag, sier strateg Roger Peeters hos Close Brothers Seydler til Reuters.- Det ligger ingen dramatikk i dette her. Mange aksjer handles både i USA og Europa, og siden Europa med resten av verden falt kraftig i går må Wall Street følge etter. Her er det kun snakk om at Wall Street må oppdatere seg på hva resten av verden allerede har erfart, sier Netfonds' Roger Berntsen til HegnarOnline.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs