Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 2,91 prosent før den sluttet på 344,27. Det ble omsatt aksjer for 5,6 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i desember, har gått opp 2,87 prosent og står nå i 78,05 dollar.Orkanen Ida traff Nicaraguas østkyst torsdag og har siden beveget seg mot Yucatán-halvøya. Søndag ettermiddag tiltok uværet i styrke i Mexico-gulfen, og Ida ble igjen klassifisert som en kategori 2-storm på Safir-Simpson-skalaen, som går til 5.En høyere oljepris er selvfølgelig godt nytt for aksjonærene i Statoil. På Oslo Børs klatret aksjen 2,90 prosent. Hurtigruten ble en av dagens store vinnere med en kursoppgang på 20,37 prosent. Tidligere i dag ble det innført børspause, uten at det kom frem noe nytt. I morgen legger Hurtigruten frem sine kvartalstall, og i dagens analysenytt fra Investtech beskrives Hurtigruten som dagens kjøpskandidat.- Hurtigruten har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen. Dette signaliserer enda sterkere stigningstakt. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca. 2,30 kroner og videre oppgang er dermed signalisert, skriver Investtech.- RSI er overkjøpt, noe som indikerer at en kortsiktig reaksjon ned snart bør komme. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, avslutter Investtech. Det amerikanske meglerhuset Jeffries hever kursmålet på Seadrill fra 83 kroner til 131 kroner, viser data samlet inn av Bloomberg News, ifølge TDN Finans. Til tross for det oppjusterte kursmålet beholder meglerhuset sin holdanbefaling på aksjen.Den sveitsiske storbanken UBS hever kursmålet fra 85 kroner til 100 kroner og opprettholder sin salgsanbefaling på aksjen, ifølge Reuters. Citigroup hever anbefalingen på Seadrill fra 160 til 170 kroner og opprettholder kjøpsanbefalingen. Seadrill gikk i dag opp 4,51 prosent og sluttet på 134,50 kroner.Torsdag ettermiddag ble det kjent at Norwegian skulle gjennomføre en emisjon på inntil 1,62 millioner aksjer, tilsvarende rundt fem prosent av eksisterende antall utestående aksjer. Emisjonskursen endte på 155 kroner, noe som førte til at aksjen falt 7,14 prosent til 149,50 kroner fredag. I dag gikk Norwegian ned 1,34 prosent før den sluttet på 147,50 kroner. Like før børsens stengetid ble det kjent at Cisco forlenger budet på Tandberg frem til 18. november klokken 17.30. Cisco har som kjent lagt inn et bud på Tandberg på 153,5 kroner pr. aksje.For noen uker siden ble det kjent at en aksjonærgruppe, som representerer 24 prosent av aksjene i Tandberg, avviser dette budet. I dag klokken 17.30 gikk egentlig fristen ut.Tandberg klatret i dag 0,53 prosent før den sluttet på 151,80 kroner.Se også på web-TV.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .