Profilerte investorer selger seg ut

Oslo Børs har opplevd en volatil torsdag så langt. På toppen av vinnerlisten finner man imidlertid en aksje som har kraftig medvind etter en rekke handler der profilerte investorer er involvert. (Oppdatert kl. 10.44)

Bilde av fasaden på Oslo Børs under en demonstrasjon - Foto: Scanpix
Børs
Det har så langt vært en relativt volatil dag på Oslo Børs. Man åpnet ned, steg deretter over i pluss, for så å dale i minus igjen.Hovedindeksen er nå igjen i pluss, opp 0,13 prosent til 347,16Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,63 milliarder kroner.Blant aksjene som gjør det best finner man Global Tender Barges, Hexagon og Kverneland, mens Transeuro Energy og PSI sliter noe mer.Det har vært en travel morgen for de som følger med på utviklingen i Globar Tender Barges-aksjen. En rekke aksjer har skiftet eier, og Arne Blystad og Øystein Stray Spetalen har blant annet solgt 21,1 millioner aksjer hver.Sector Asset Management har gjennom sitt datterselskap Sector Omega kjøpt 44 millioner aksjer i samme selskap.Dagens gjest på Økonominyhetene klokken 16.05 er Kim Evjenth fra Argo SecuritiesDet er relativt små endringer i oljeprisen torsdag morgen etter et lite løft onsdag.Brent for levering i desember omsettes for 77,71 dollar per fat, ned 0,30 prosent, mens WTI-oljen er ned 0,40 prosent og omsettes for 78,96 dollar per fat.- Det er et marked som bare egentlig venter på å gå høyere. Det er nok positive fundamentale forhold for at vi kan komme til å få en prisoppgang til over 85 dollar fatet, sier forvalter Jonathan Barratt i Commodity Broking Services til Bloomberg.Oljeprisoppgangen onsdag forklares blant annet med en svakere dollar.- Hvis dollaren fortsetter å svekkes vil det støtte råvarer, særlig olje, sier Barratt videre.Vinner på Oslo Børs i øyeblikket er Hexagon, som stiger solide 12,54 prosent til 8,70 kroner.Også Global Tender Barges har solid medvind og stiger 8,54 prosent til 4,70 kroner.Det har i morgentimene kommet melding om at det er gjennomført en rekke kjøp og salg i aksje. Arne Blystad og Øystein Stray Spetalen har kvittet seg med 21,1 millioner aksjer, mens Sector Asset Management har kjøpt 44 millioner.En annen aksje Spetalen har vært involvert i, Kverneland, stiger 9,44 prosent til 3,94 kroner.Også Itera, Reservoir Exploration, Oslo Axess-aksjen Polarcus og Hurtigruten stiger så langt.På toppen av taperlisten finner man Markedet svarer med å sende aksjen ned 12,67 prosent til 12,40 kroner.Heller ikke Apptix, Transeuro Energy, Norske Skog eller Grieg Seafood har særlig med vind i seilene.Norske Skog meldte i morgentimene torsdag at Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .