Storebrand stiger friskt på Oslo børs tirsdag, uten at det har kommet selskapsspesifikke nyheter som forklarer oppgangen.Aksjen er opp 5,11 prosent til 39,50 kroner. På 12 måneder har nå aksjen lagt på seg solide 83,64 prosent.Analytiker Nils Christian Øyen i First Securities er positiv til selskapet, og mener nå de har kommet "over kneiken".- Vi tror inntjeningen vil bedre seg gradvis etter hvert som de ulike porteføljene kommer inn i de ulike "profitsplit"-modellene, og at de greier å bygge opp igjen bufferkapitalen både i den norske og svenske virksomheten, sier han til TDN Finans tirsdag.Øyen forventer at det vil komme nye strukturspekulasjoner om Storebrand fremover. Hvorvidt Gjensidige vil være involvert i disse er ifølge analytikeren imidlertid vanskelig å spå noe om.- Men at det vil bli snakk om oppkjøp, fusjon eller lignende gjentatte ganger fremover er nok sannsynlig, sier analytikeren.First Securitites har kjøpsanbefaling på aksjen og kursmål på 49 kroner. Meglerhuset mener med andre ord at aksjen kan ha en oppside på drøye 24 prosent.