Vil øke estimat og kursmål etter tall

Analytikerne Henrik Schultz og Tore Østby er fornøyd etter Scibsted-tallene. - Det var en flott rapport, ingen tvil om det, sier Schultz til HegnarOnline.

Analytiker i Argo Securities, Henrik Schultz. Foto: Iván Kverme
Børs
Fredag presenterte Schibsted. Selskapet mangedobler inntjeningen fra 3. kvartal i fjor, og leverte langt over forventning.Schibsted stiger hele 13,25 prosent på Oslo Børs fredag ettermiddag til 114,50 kroner.- Det var en flott rapport - ingen tvil om det, sier analytiker Henrik Schultz i Argo Securities til HegnarOnline og fortsetter:- Det var mye bedre enn jeg ventet - men jeg var ganske bearish. Både topp og bunn overrasket positivt. Vi kommer sikkert til å øke estimat og kursmål noe.Argo Securities har vært noe avventende til Schibsted og medie-aksjer - siden Schibsted nådde meglerhusets opprindelige kursmål for året på kroner 100.- Denne skepsis har kanskje vært noe uberettiget. Vi forventer fortsatt et utfordrende medieår i 2010. På det punkt skiller vi oss noe fra den alminnelige oppfatning netop nå. Vi konstaterer samtidig at Schibsted, som vanlig i nedgangstider - tar andeler fra konkurrenterne, og kutter dypt i kostnaderne. Det gjør at vi nå ser en forbedring av inntjeningen noe raskere enn vi gjorde før, sier Schultz.Tore Østby i Handelsbanken Capital Markets er også positiv.- Et meget sterkt resultat der online-virksomhetene vokser med 17 prosent og marginen øker sammenlignet med ifjor. Det var heller ingen områder som utmerket seg negativt, sier han til HegnarOnline.I en rapport skriver Østby følgende:Schibsted leverte et meget sterkt 3. kvartal med en overraskende 3 prosent vekst i inntektene drevet av økt nett-annonsering. Veksten for internett-annonser var på hele 17 prosent mot ifjor mens vi ventet 10 prosent vekst. Driftsmarginen for rubrikkannonser på nett økte til 31 prosent mot 27 prosent ifjor. Schibsted leverte dessuten et bedre resultat enn ventet for papiravisene, i all hovedsak knyttet til et bedre enn vi ventet resultat for Aftenposten/ Media Norge. De oppretholdt sin målsetting om å kutte kostnadene med 1.6 mrd innen 2011, og har nå redusert bemanningen med 650 årsverk.Estimatene våre for 2010 skal opp med ca 5 prosent og vi ligger ca 25 prosent over consensus som synes å ligge alt for lavt. I tillegg tar de kontroll over Finn til en pris som samsvarer med vår verdsettelse (EV/EBIT 12x). Vi oppretholder vår kjøpsanbefaling og vil vurdere oppjustering av kursmålet på NOK 120, heter det videre.