Børsene verden over har vært i solid slag den siste drøye uken, drevet av positiv børs-utvikling i USA.Den 4. november åpnet Dow Jones på 9.767,30 poeng, mens indeksen etter onsdagens oppgang nå har lagt seg til rette på 10.291,26 poeng.Det vil si at den viktigste USA-indeksen på rett over en uke har lagt på seg 5,09 prosent.Men nå kan det være duket for en reaksjon tilbake, skal man tro meglerhuset Christiania Securities. Dow Jones er nemlig i ferd med å bevege seg opp mot sitt trendtak, dersom man ser på det hele med tekniske analyse-briller.- Dow Jones handles nå like ved sitt trendtak og stochastic-indikatoren er på overkjøpte nivåer. En reaksjon ned ser fortsatt mulig ut de neste dagene, skriver meglerhuset i en rapport torsdag.Og det kan være grunn til å ta advarsel om en rekyl ned alvorlig. Ser man nærmere på grafen har Dow Jones reagerte tilbake de siste tre gangene indeksen har truffet taket i den nåværende trendkanalen.
Se grafen selv under
Grafen er hentet fra Christiania Securities' morgenrapport torsdag 12. november.