Analytiker: Dette vil få oss ut av krisen

Analytiker forteller hva som må til for å bedre den økonomiske utviklingen.

Publisert 10. des. 2009 kl. 12.35
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Foto: iStockphoto
I dagens morgenrapport fra Orion Securities ser analytikeren nærmere på hva som skal til for å løfte den amerikanske økonomien.- Hva er akilleshælen til amerikansk økonomi? Arbeidsmarkedet. Skal vi få et bærekraftig oppsving i økonomien, må vi få et bærekraftig oppsving i privat forbruk. Et bærekraftig oppsving i privat forbruk betinger på sin side flere mennesker i lønnet arbeid, sier analytikeren.- Hva er motoren i det amerikanske arbeidsmarkedet? Småbedriftene. Disse står for rundt 60 prosent av jobbskapningen. Hvordan er ansettelsesplanene til småbedriftene? I følge NFIB var det fortsatt flere bedrifter som planla nedbemanning enn oppbemanning i november. Dette tilkjennegir at en friskmelding av arbeidsmarkedet vil ta tid, sier analytikeren.- Ett av hovedproblemene som småbedrifter rapporterer om, er tilgangen på kreditt. Manglende tilgang på lån gjør det vanskelig å realisere ekspansjonsplanene, avslutter analytikeren.