Analytiker: Kjøp, kjøp og kjøp

Analytiker Fredrik Tyvand venter kursoppgang og anbefaler kjøp av følgende aksjer.

Foto: iStockphoto
Børs

I dagens rapport fra Investtech beskrives Statoil og Int. Gold Exploration som kjøpskandidater mens Songa Offshore får en svak kjøpsanbefaling på middels lang sikt.- Statoil beveger seg innen for en stigende trend på mellomlang sikt og brøt nylig gjennom motstanden ved 140 kroner. Brudd på motstand er kjøpssignal, og videre oppgang innenfor trenden indikeres. Den tidligere motstanden ved 140 kroner er nå blitt en god støtte ved en eventuell reaksjon tilbake. Det er også god støtte ved 125 kroner om kursen skulle falle under 140 kroner. På mellomlang sikt er det ikke motstand før ved cirka 175 kroner. Det er derfor god oppside i Statoil uten altfor stor risiko. På kort sikt er det motstand ved 147 kroner. Statoil er svakt positiv på innsidehandler. Kort sikt: Svak kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier Fredrik Tyvand.- IGE har brutt den fallende trenden på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt. På kort sikt har aksjen brutt motstanden ved 28 øre, og dermed gitt kjøpssignal. Aksjen har på mellomlang sikt støtte ved 23 øre og motstand ved 47 øre. Aksjen er maksimalt positiv på innsidehandler etter to kjøp sist uke. Kort sikt: Kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier analytikeren.- Songa Offshore beveger seg på kort sikt mellom støtten ved 27 kroner og motstanden på kroner 32.60. Brudd på et av disse nivåene vil signalisere den videre utviklingen. På lengre sikt er aksjen i en stigende trend. Siden aksjer i stigende trender gjerne fortsetter å bevege seg innenfor trenden, er videre oppgang signalisert. Siste innsidehandel ble meldt i desember i fjor. Aksjen er derfor nøytral på innsidehandler. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, avslutter Tyvand.

Nyheter
Børs