Børs-trio i medvind - hovedindeksen faller

Det ser ut til å gå mot nok en dvask dag på Oslo Børs. På vinnerlisten finner man imidlertid en trio som har godt med vind i seilene. (Oppdatert kl. 11.12)

Publisert 9. des. 2009 kl. 09.11
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 420 ord
Oslo Børs ser ut til å gå mot nok en rød og treg dag. Hovedindeksen er nå ned 0,78 prosent til 357,49.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,40 milliarder kroner.Blant de aksjene som har fått den beste starten på dagen finner man RXT, Nexus og Cecon, som alle stiger mer enn 7 prosent.For Crew Gold, SAS og Maritime Industrial Services ser det imidlertid noe tyngre ut så langt i dag.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) offentliggjort tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene falt med 5,8 millioner fat i forrige uke til 331,5 millioner fat.Trekket i lagrene var langt større enn ekspertene og markedet hadde forventet seg, og oljeprisen stiger noe i morgentimene onsdag.API-rapporten viste et trekk i lagrene på 5,8 millioner fat, mens det ifølge estimater innhentet av Bloomberg var ventet en bygging i lagrene på 250.000 fat.Brent for levering i januar omsettes for 75,86 dollar fatet, opp 0,88 prosent dette døgnet, mens WTI-oljen er opp 1,28 prosent og omsettes for 73,55 dollar per fat.Markedet ser nå mot det amerikanske energidepartementets (Doe) lagerrapport onsdag ettermiddag.- Folk holder noe tilbake før Doe-rapporten. Får vi et tilsvarende tall der, vil oljeprisen stige to eller tre dollar, sier opsjonstrader Clarence Chu i Hudson Capital Energy til Bloomberg.Statoil daler 0,35 prosent til 141 kroner. Blant de største og mest omsatte aksjen er det oppgang for RCCL og Sevan. De andre faller.Helt i toppen av vinnerlisten akkurat nå finner man RXT, som stiger 7,80 prosent til 1,52 kroner. På tross av onsdagens oppgang har likevel aksjen falt 62,16 prosent i løpet av dette året.Nexus stiger 7,61 prosent til 1,13 kroner, Cecon legger på seg 7,04 prosent til 3,80 kroner mens Birdstep stiger 6,81 prosent til 2,35 kroner.Også NorDiag, Transeuro Energy og Teco Maritime stiger så langt.Aller verst utvikling på børsen akkurat nå er det Maritime Industrial Services som har, og aksjen faller 13,58 prosent til 6,30 kroner.SAS daler 6,02 prosent, IGE skreller av seg 3,44 prosent mens Codfarmers daler 4,91 prosent.Heller ikke Golden Ocean, TTS Marine eller Crew Gold har særlig med vind i seilene så langt.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .