- Det er selvfølgelig bullish for krona

DnB NOR Markets om den overraskende rentedommen.

Publisert 16. des. 2009 kl. 16.20
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
Valutaanalytiker Maren Romstad i DnB NOR Markets - Foto: Finansavisen
Norges Bank hevet i dag, 16. desember, styringsrenten til 1,75 prosent fra 1,50 prosent. I forkant trodde 5 av 6 økonomer at renten skulle forbli uendret.- Selvfølgelig er dette bullish for krona. Men vi tror ikke det får store konsekvenser før til neste år. Utenlandske aktører ønsker nok ikke ta ny kroneposisjoner, heller redusere, sier Maren Romstad i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Den norske kronen styrket seg mellom 5 og 8 øre mot valuta som dollar, euro, pund og sveitsiske franc. Romstad tror krona kan styrke seg til neste år.- Etter nyttår derimot, kan nok flere utenlandske banker ønske å øke sine kronebeholdninger i lys av sentralbankens rentehevinger. Dette kan medføre at kronen styrker seg, sier hun.-Renteoppgangen er i tråd med det som er varslet fra Norges Bank, selv om de fleste regnet med en ny renteoppgang først på nyåret. Når Norges Bank nå trolig kommer til å øke styringsrenten jevnt og trutt i månedene fremover blir det viktigere enn noen gang at Stortinget vurderer å gi skatte- og avgiftslettelser til personer og næringsliv, slik at en oppgang ikke blir så merkbar, sier Ulf Leirstein, finanspolitisk talsmann/stortingsrepresentant i Fremskrittspartiet, til HegnarOnline.