Dette vil påvirke Oslo Børs fredag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs fredag. Les også Netfonds' spådommer her.

Publisert 11. des. 2009 kl. 08.04
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.04
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 536 ord
Oslo Børs - Foto: Scanpix
Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet torsdag på 362,22, etter en oppgang på 1,59 prosent. Jobless claims-tallene fra USA positivt Wall StreetStig Myrseth fra Orion Securities var for øvrig dagens gjest på Økonominyhetene. Se sendingen her. Les hele børskommentaren herUSA Les hele USA-kommentaren her Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada torsdagFredag Slik går det på børsene i Asia.EuropaNetfonds' spådommerFølgende står blant annet på dagens agenda:
    Kina: Kina: KPI novemberKina: Kina: PPI novemberKina:Detaljhandel novemberKina:Detaljhandel novemberKina: Kina: Industriproduksjon novemberKina:Handelsbalanse novemberKina:Handelsbalanse novemberKina:Nye yuanlån novemberKina:Nye yuanlån novemberNorges Bank publiserer rapporten fra Regionalt Nettverk 4.kv kl 10:00Norges Bank publiserer rapporten fra Regionalt Nettverk 4.kv kl 10:00UK: Input/output priser - UK: Input/output priser - Les mer om forventningene herUSA:Importpriser november kl 14:30 - Ventet opp 1,2 prosentUSA:Importpriser november kl 14:30 - Ventet opp 1,2 prosentUSA:Detaljhandel november kl 14:30 - Ventet opp 0,6 prosentUSA:Detaljhandel november kl 14:30 - Ventet opp 0,6 prosentUSA:Michigan consumer confidence-indeksen (foreløpig) desember kl 16:00 - Ventet opp 0,4 prosentUSA:Michigan consumer confidence-indeksen (foreløpig) desember kl 16:00 - Ventet opp 0,4 prosent
Market WatchMer om det som skjedde på børsene i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline
Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,35 milliarder kroner.Etter en rufsete formiddag etablerte børsen seg i pluss utpå ettermiddagen og så seg ikke tilbake. kom inn svakere enn ventet, og markedet reagerte ned en liten stund - før pilene pekte oppover igjen.Mot slutten av dagen fikk Oslo Børs drahjelp av et .Dow Jones-indeksen endte opp 0,67 prosent til 10.405, den brede S&P 500-indeksen endte opp 0,58 prosent til 1.102, mens teknologi-indeksen Nasdaq steg 0,33 prosent til 2.190.I skrivende stund står Brent-oljen (januar-kontrakten) i 72,29 dollar fatet, opp 0,60 prosent. WTI-oljen er opp 0,40 prosent til 70,82 dollar fatet.Nikkei-børsen i Tokyo er opp 2,48 prosent fredag. Hang Seng-indeksen i Hong Kong stiger 1,82 prosent.Konsumprisindeksen i Kina steg i november for første gang på ti måneder, ifølge NTB.Oppgangen var på 0,6 prosent, sammenlignet med samme måned i 2008, blant annet som følge av en økning i boligprisene på 5,7 prosent.Industriproduksjonen vokste med 19,2 prosent i november, mot en vekst på 16,1 prosent i oktober, sammenlignet med samme måned i fjor.Det ligger til rette for en blandet start på Europa-børsene fredag.Ifølge Reuters tror bookmakere i London at FTSE 100 og DAX i Frankfurt vil åpne opp inntil 0,1 prosent. CAC 40 i Paris ventes å åpne ned intill 0,3 prosent.Netfonds tror Oslo børs åpner opp i dag.- Vårt 'Fair-Value'-estimat på hovedindeksen er 364.22, noe som tilsvarer en oppgang på 0.55%. Jobless Claims-tallene i går kom inn litt svakere enn forventet, uten at det fikk store konsekvenser for aksjemarkedet. I dag slippes Retail Sales-tallene, tall som med stor sannsynlighet vil påvirke investorenes risikoapetitt, skriver Netfonds fredag morgen.'Fair-value' estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.- Dvs. så lenge markedssituasjonen holder seg relativt stabil mellom klokken 07:00 og 09:00 er det stor sannsynlighet for at vårt estimat treffer, heter det. Kilder: TDN FinansPå finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du