- Disse tre aksjene kommer til å stige mest

Blant OBX-aksjen er disse tre blant dem analytikerne har aller mest tro på i tiden som kommer.

Publisert 14. des. 2009 kl. 08.56
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Foto: Scanpix
Hvilke aksjer på Oslo Børs har størst oppside dersom man hører på analytiker-korpset? Svaret gir databasen til FactSet deg, skriver Finansavisen mandag.Ser man på gjennomsnittlig kursmål på de aksjene som utgjør OBX-indeksen, er det for øyeblikket størst oppside i riggselskapet Sevan Marine, med et gjennomsnittlig kursmål fra 11 analytikere som gir en oppside på 29 prosentDnB NOR er også en yndling, og her har 21 av 23 analytikere kjøpsanbefaling, mens to har hold-anbefalinger.Kursmålene i Norges største bank svinger fra 64,00 til 86,41 kroner med et gjennomsnitt på 76,68. Sistnevnte gir en oppside på over 17 prosent fra fredag.Storebrand er også en trygg aksje å gå inn i dersom man tar utgangspunkt i forventet fremtidig aksjekurs. Den mest pessimistiske analytikeren tror aksjekursen skal opp like under 4,0 prosent, mens analytikeren med det høyeste kursmålet mener oppsiden er på 50 prosent.