Geithner vil pumpe inn nye milliarder

USAs finansminister planlegger å utvide TARP-pakken.

Publisert 9. des. 2009 kl. 13.02
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
USAs finansminister Timothy Geithner - Foto: AP
USAs finansminister Timothy Geithner vil informere kongressen om nye milliarder inn i TARP-pakken, som allerede er i størrelsesorden 700 milliarder dollar, sier personer som kjenner saken godt, ifølge Bloomberg.Troubled Asset Relief Program (TARP) utløper den 31 desember, men Geithner kan forlenge den ved å underrette kongressen. Et brev som varsler kongressen om utvidelsen kan komme så fort i dag, ifølge Bloomberg.Finansdepartementet nektet å kommentere saken, ifølge nettstedet.- Det har sjelden vært et mindre elsket eller mer nødvendig nødprogram enn TARP. Jeg ber min finansminister om å fortsette å mobilisere de gjenværende TARP-midler til rette for utlån til små bedrifter, sa President Barack Obama i en tale i går.
TARP
Troubled Asset Relief Program (TARP) er bedre kjent under sitt folkelige navn - redningspakken.Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Bank of America (inkl Merrill Lynch), Citigroup, Wells Fargo, Bank of New York Mellon og State Street Corp fikk alle utbetalt milliarder av dollar i form av konvertible lån.Totalt utgjør TARP-programmet 700 milliarder dollar, hvor 250 milliarder dollar gikk til å kjøpe preferanseaksjer (konvertible lån).En rekke banker har allerede betalt tilbake deler av eller hele lånebeløpet.Totalt har minst 530 banker- og finansinstitusjoner mottatt TARP-støtte, men på langt nær alle disse var i dype problemer. Mange har oppgitt at de tok opp store TARP-lån som en ren forsikring.