Hvor går aksjemarkedet de neste månedene?

Orion Securities snakker om spekulasjoner, bobler, himmelfart og tredobling.

Publisert 14. des. 2009 kl. 16.24
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Stig Myrseth
I dagens rapport fra Orion Securities prøver analytikeren å se nærmere på hvordan aksjemarkedet vil bevege seg fremover.- Ved inngangen til 2010 er situasjonen langt mer komplisert. En maksimalt stimulerende pengepolitikk har inflatert aktivaprisene og brakt prisingen av aksjer tilbake til historiske gjennomsnittsnivåer. Videre er den fremtidige økonomiske banen høyst usikker. Det gjenstår å se hvor bærekraftig det rådende konjunkturoppsvinget er, og faren for et nytt tilbakeslag når finanspolitikken må strammes inn i 2011, er ikke ubetydelig, sier analytikeren.- Samtidig er pengepolitikken stimulerende i en så stor grad at det skaper grobunn for spekulasjon og nye bobler. Kanskje vil aksje- og råvaremarkedet fortsette himmelfarten og skyte langt over sine fundamentale likevektsnivåer understøttet av det siste årets tredobling av basispengemengden i USA? spør analytikeren.- Hvor veien går videre, kan vanskelig vites med sikkerhet. Vår kvalifiserte gjetning er imidlertid at hovedtrenden i aksjemarkedet for tiden er sidelengs. En avtakende bredde i oppgangen er et tretthetstegn. Samtidig begrenses nedsiden av et eksplosivt likviditetsklima, avslutter analytikeren.