Julefesten fortsetter på Oslo Børs

Nyheter sender i dag flere aksjer opp på børsens vinnerliste. Slik ser det ut på Oslo Børs ved lunsjtider.

Foto: Finansavisen
Børs

I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,90 prosent og står dermed i 367,02 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for én milliard kroner.OljePrisen på et fat Nordsjøolje, med levering i februar, har gått opp 0,54 prosent og står nå i 74,15 dollar. Tungt snøfall og kaldt vintervær i USA gir ifølge Reuters støtte til prisene. Samtidig avtar spenningen mellom Iran og Irak, etter meldinger om at iranske tropper delvis har trukket seg tilbake fra omstridt oljefelt på grensen mellom landene.- Selv om hendelsen skaper frykt, forstyrrer det ikke oljeproduksjonen, så det er ikke en faktor som vil trigge et eksplosivt momentum oppover, sier Ken Hasegawa, direktør for råvarederivater i meglerhuset Newedge i Tokyo.Norsk HydroDen 20. desember begynte den første cellen i Qatalum å produsere flytende primæraluminium. Norsk Hydro-aksjen stiger 3,63 prosent.- Oppstarten av Qatalum på tid og budsjett er en stor bragd, og takket være over 40 års samarbeid med Qatar og Qatar Petroleum. Jeg er stolt av å kunne si at Norges største utenlandsinvestering på land noen sinne har kommet i drift, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro.Qatalum bygges i Mesaieed i Qatar og er eiet med like store andeler av Hydro og Qatar Petroleum. Når Qatalum når full produksjon i løpet av neste år vil verket forsyne Asia, USA og Midt-Østen med en kapasitet på 585.000 tonn i året.AppitxApptix meldte i dag om en femårig avtale verdt 18 til 20 millioner dollar der selskapet skal tilby mailtjenester for rundt 100.000 brukere. Aksjen stiger 20 prosent.Songa OffshoreSonga Offshore har inngått en intensjonsavtale med Shell Development i Australia. Shell skal bruke riggen Songa Venus i sitt boreprogram neste år. Varigheten på programmet estimeres til 156 dager. Shell har videre opsjon på å bore ytterligere to brønner, med en varighet på 50 til 60 dager hver. Aksjen klatrer 3,04 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs