Oslo Børs opp 72 prosent fra sist jul

Mens Det norske-aksjen falt tilbake etter skuffelse.

Nissen ringte med børsbjella i år også - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,41 prosent til 371,20. Dagens høyeste notering ble på 371,90. Det ble omsatt verdipapirer for bare 2,8 milliarder kroner på denne siste handelsdag før jul.Forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var 3 til 2.Statoil steg 0,69 prosent til 146,20 kroner, mens REC endte opp 1,41 prosent til 42,45 kroner. Et fat nordsjøolje ble sist omsatt for 75,05 dollar.Jubelår Rekordveksten i 1983 skal det mye til å slå. Den var nemlig på rundt 90 prosent, men andreplassen er innen rekkevidde for hovedindeksen på Oslo Børs. Da handelen startet onsdag la hovedindeksen på seg rundt 0,5 prosent og passerte dermed årsøkningen fra 1993 på 64,2 prosent.Børsdirektør Bente Landsnes poengterte imidlertid i sin oppsummering av børsåret 2009 onsdag at oppgangen i år må ses i sammenheng med det voldsomme fallet da finanskrisen rammet for alvor i fjor.- Økningen vi har sett i år tyder på at fallet har vært dypere enn verdivurderingen i markedet skulle tilsi, sa hun.Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 72 prosent siden lille julaften 2008.Det norske Det norske oljeselskap ASA, operatør av utvinningstillatelse 408, har avsluttet boringen av letebrønn 15/9-23 med halvt nedsenkbare riggen Bredford Dolphin.Brønnen var tørr, ifølge selskapet.Brønnen er lokalisert 240 km vest for Stavanger. Vanndypet på lokasjonen er 84,5 meter. Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt.Når fusjonen nå er gjennomført vil aksjonærene i Det norske motta rundt 1,4 aksjer for hver aksje i Det norske. Dette betyr at verdien av selskapet blir fordelt på flere aksjer. Hver av disse aksjen vil derfor ha en lavere kurs. Basert på børsverdien av Aker Exploration og Det norske kl.14.00 tirsdag 22. desember, skal kursen på Det norske aksjene ved børsåpning onsdag 23. desember teoretisk ligge på rundt 35,4 kroner, sammenlignet med tirsdagens kurs på rundt 50 kroner.Aksjen endte da ned kun 4,64 prosent, ikke 34 prosent, til 32,90 kroner.Telecomputing Tidligere i dag meldte Telecomputing om forlengenelsen av tre kontrakter. Noen få timer senere kommer meldingen om ny kontraktAksjen forholdt seg rolig på 18 kroner.TTS TTS Group ASA har gjennom sitt svenske datterselskap TTS Port Equipment AB i Göteborg inngått en kontrakt om levering av havenutstyr med Stena Group. Kontrakten er avhengig av en formell godkjenning fra lokale myndigheter. Den total kontraktsverdien er omtrent på 100 millioner kroner.Aksjen steg 8,27 prosent til 5,76 kroner.Vinnere og tapere Det ble innført børsapuse i Kitron-aksjen for at børsen skal kunne undersøke kursutviklingen. Denne ble opphevet 12:15, etter børsen ikke fant noe mistenkelig. Aksjen steg 18,47 prosent.Biotec Pharmacon steg 10,02 prosent til 4,72 kroner.Global IP Solutions falt tilbake med 10,97 prosent til 5,60 kroner, mens NorDiag endte ned 7,64 prosent til 1,45 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs