Sevan stiger på svak børs

Sevan Marine er et positivt unntak på en svak Oslo Børs.

Publisert 9. des. 2009 kl. 12.12
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 322 ord
Illustrasjon: Sevan
Det er en rød dag på Oslo Børs, men utslagene er små. Klokken 12:10 er hovedindeksen ned 0,4 prosent til 358,71. Også ellers i Europa er trenden negativ, mens amerikanske futures stiger svakt.Det er så langt omsatt verdipapirer for to milliarder kroner.Tall fra American Petroleum Institute (API) offentliggjort tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene falt med 5,8 millioner fat i forrige uke til 331,5 millioner fat. Trekket i lagrene var langt større enn ekspertene og markedet hadde forventet seg. Oljeprisen stiger noe. Siste notering for Brent-oljen er 76,05 dollar, opp 1,1 prosent.- Folk holder noe tilbake før Doe-rapporten. Får vi et tilsvarende tall der, vil oljeprisen stige to eller tre dollar, sier opsjonstrader Clarence Chu i Hudson Capital Energy til Bloomberg.Statoil faller 0,1 prosent til 141,30 kroner.Sevan Marine stiger 3,1 prosent til 8,97 kroner i kjølvannet av nyheter fra kapitalmarkedsdagen. Presentasjonsmaterialet som ble publisert før børsåpning inneholdt ingen større nyheter. Selskapet opplyser at FPSO-aktiviteten tar seg opp. Videre skal Sevan være i samtaler om finansiering av Driller II. Sevan Marine er i konstruktive samtaler med indiske ONGC om å finne en løsning på en borekontrakt for en rigg som Sevan har hatt problemer med å finansiere byggingen av.Yara stiger på fortsatt sterkt sentiment i gjødelsektoren. På én måned er aksjen opp 33 prosent. Siste notering er 253,90 kroner, opp 1,4 prosentSmåaksjer dominerer vinner- og taperlisten. Cecon, Nexus og RXT er best med pluss syv til 12 prosent, mens Codfarmers og MOS er ned syv-åtte prosent. Vi merker oss at SAS er ned 5,8 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .