Søndagens aksjetips

Hovedindeksen møter nå sterkere teknisk motstand. Det kan bremse den videre oppgangen på Oslo Børs.

Publisert 13. des. 2009 kl. 00.01
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
En megler i Paris - Foto: AP
Den tekniske motstanden på 360 - 363 testes nå. Brudd på den vil være et lite kjøpssinal, men det venter mer teknisk motstand både på 370 og 380, før 400-nivået kommer innen rekkevidde. Og 400 innen rekkevidde, på 1 - 3 måneders i den nåværende stigende trenden i hovechartet.Utviklingen i RSI-chartet gjør oss imidlertid litt urolige for at den videre oppgangen til 400-nivået i beste fall lar vente på seg. I verste fall kan utviklingen, med fallende topper, varsle ny korreksjon og et forestående trendbrudd.Så lenge det settes stigende bunner i RSI er vi dog litt beroliget. Det trengs bare et brudd på den fallende trendlinjen for å gi ny økning i stigninstakten og styrke nok til å løfte indeksen videre mot 370 og 380.Skulle det komme et brudd ned gjennom den stigende bunnlinjen i RSI-chartet, og 50-nivået, vil det se mye verre ut. Det vil være et signal om testing kanskje både av den tekniske støtten på 350- og i verste fall utløse fall videre ned mot neste tekniske støtte på 325.