Spenningen øker på Wall Street

Etter fire dager med oppgang snudde trenden på USA-børsene tirsdag. Flere ting bekymrer.

Publisert 16. des. 2009 kl. 07.08
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
Traderne Thomas McCauley, venstre, og Andrew Silverman på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP
Det amerikanske aksjemarkedet falt tilbake tirsdag.Produsentprisene i USA (PPI) steg langt mer enn ventet i november, og dette øker spenningen foran rentemøtet i Federal Reserve. Økonomer vil ifølge CNBC følge nøye med på om Fed holder sitt løfte om å holde rentene lave for en "lengre periode" - eller om inflasjonsrapporten vil dempe ordlyden.Det hjalp heller ikke på stemningen at General Electric serverte svake utsikter.Dow Jones falt 0,5 prosent til 10.452, S&P 500 0,55 prosent til 1.107,93, mens Nasdaq gikk tilbake 0,5 prosent til 2.201,05.Dollaren styrket seg, og nådde sitt høyeste nivå mot euro på 10 uker. Investorene bekymrer seg for europeiske banker, og inflasjon etter rapporten om produsentprisene.WTI-oljen steg 1,18 dollar og sluttet på 70,69 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Brent-oljen sluttet også opp. Gullprisen endte på 1.125 per unse.Energisektoren var dagens vinner, mens finanssektoren var taperen. Citigroup falt 3,8 prosent, mens Wells Fargo var et lyspunkt etter at banken nå har inngått en avtale med myndighetene om å betalte tilbake TARP-penger - som den siste av de største bankene.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..