Tre sterke kjøpsanbefalinger

Har du gått glipp av Nordeas tre "sterke kjøpsanbefalinger"?

Publisert 13. des. 2009 kl. 17.44
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
Foto: Nordea
Nordea følger en rekke aksjer, og har en klar overvekt av kjøpsanbefalinger på sine aksjer, men tre aksjer står ut, med "sterk anbefaling".Den 13. november, nøyaktig én måned tilbake i tid, justerte Nordea estimatene for både Schibsted og Det norske oljeselskap. Begge har abefaling "sterk kjøp". Kursmålene er på henholdsvis 150 kroner og 73 kroner.Nordea oppdaterte sist sin anbefaling på Sevan Marine 5. november. Aksjen har også anbefalingen "sterk kjøp". Kursmålet er på 13,60 kroner.Det vises blant annet til at Sevan Marine meldte om gode utsikter for FPSO-markedet i 2010.
Vinterrally
Det er et kjent fenomen at avkastningen i desember og januar er bedre enn andre måneder. Spesielt påfølgende sterke børsår, er effekten påfallende.Siden 1983 OSEAX-indeksen i snitt steget 6,4 prosent i desember-januar, mens to-månedersnittet for resten av året er 2,3 prosent, skrev Finansavisen sist fredag.Nordeas Wilander er en av de markedsaktørene som ikke lar seg fascinere av vinterrally.- Hvis man kan få en høyere avkastning kun gjennom å velge rett måned eller årstid, virker dette som en god deal, ettersom aksjeinvesteringer neppe er mer risikable i en måned eller årstid enn i en annen. Avkastningen er altså høyere, mens risikoen er den samme, sa han til avisen.Selv om strategen er skeptisk til vinterrally, tror han på en sterk utvikling i aksjemarkedet fremover.- En gjenopphenting i verdensøkonomien, gode inntjeningsutsikter for 2010, myndighetenes støttende penge- og finanspolitikk, samt lav avkastning i lavrisiko-alternativer er viktigere årsaker til å få for en god avlutning på det gamle året og en fin start på det nye, sa han til avisen.