Analytiker: Kjøp disse aksjene

Analytiker snakker om sterk vekst, god visibilitet, lav vurdering, advarsler, dobling og kurstrigger.

Stig Myrseth
Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:• Simrad (5,27) - sterk vekst, god visibilitet og lav vurdering tilsier kjøp. Simrads største kunde er Kongsberg Gruppen som vi anslår står for halvparten av omsetningen. Simrad er underleverandør på Remote Weapon Station (RWS) som er ett av Kongsberg Gruppen sine hovedprodukter. I desember meldte Kongsberg Gruppen om at RWS-kontrakten med det amerikanske forsvaret var utvidet fra 6.500 til 10.300 systemer. Denne utvidelsen representerer en tilleggsverdi på NOK 3,5-4,0 milliarder. Vår estimerte P/E for i år er på 7,8. Dette er lavt for et vekstselskap med sterk ordrebok. DCF tilsier en aksjeverdi på 7,20 kroner.• Opera (18,00) - profitterer på problemene med Microsoft sin nettleser. I forrige uke advarte tyske myndigheter mot bruk av Microsoft sin nettleser grunnet et sikkerhetsproblem. I følge Opera har antallet nedlastinger av Opera sin nettleser i Tyskland doblet seg etter advarselen. Mandag gav franske myndigheter en tilsvarende advarsel. Opera har 45m brukere av Opera sin nettleser i PC-markedet. Vi venter en årlig vekstrate i dette antallet på 23 prosent i perioden 2010-2013. Den siste tidens hendelser øker troen på at en slik utvikling er realistisk. Opera avholder kapitalmarkedsdag 3. februar. Denne representerer en potensiell kurstrigger for aksjen.

Nyheter
Børs