Anbefaler salg av tre tankrederier

JP Morgan anbefaler salg av tre tankrederier, deriblant Frontline. Samtidig ses det kjøpsmuligheter i to selskaper.

Frontlines VLCC Front Vista - Foto: Selskapet
Børs

Analytikerne Jonathan B. Chappel og Darren T. Hicks i JP Morgan gikk ut med en shorte-anbefaling på Frontline 6. januar. Timingen var ikke spesielt god. I løpet av noen dager gikk aksjen fra 171,40 til 189,70 kroner, noe som tilsvarer 10,7 prosent. Siden har aksjen falt tilbake, og omsettes fredag for 175,20 kroner.Duoen tror styrkelsen av tankmarkedet ved innledningen av året bare er en sesongmessig opptur i det som kan bli et veldig volatilt 2010. Det ventes en snarlig korreksjon i tankratene.JP Morgan ser gode salgsmuligheter i flere tankrederier i kjølvannet av den siste tids opptur. Det dreier seg om aksjer hvor man har en underperform-anbefaling som Frontline, Overseas Shipholding og Tsakos Energy. Analytikerne ser dessuten kjøpsmuligheter i selskaper som har gjort det dårligere enn sektoren i forkant av et ventet oppsving i 2011. Det gjelder Knightsbridge Tankers og Teekay Tankers, som har overweight-anbefalinger.

Nyheter
Næringsliv