Biotek-fest på Oslo Børs

To biotek-aksjer stjeler showet på Oslo Børs i dag. En aksje har steget 119 prosent på to uker.

Illustrasjonsfoto: iStockphoto
Børs

Oslo Børs har opplevd en sidelengs utvikling onsdag, men nå er trenden svakt negativ. Klokken 12:20 er hovedindeksen ned 0,33 prosent til 376,22. Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,2 milliarder kroner.Økonominyhetene med Trygve Hegnar får onsdag besøk av Olav Chen hos Storebrand Kapitalforvaltning. Tema: Aksjemarkedet, makrobildet og Oljefondet - fra klokken 16.05.Til tross for de små utslagene for børsen totalt sett, er det action i enkeltaksjer. Som i går er det biotek-sektoren som stjeler showet.Biotek-aksjer i fokus Diagenic stiger solide 15,9 prosent til 3,20 kroner. Onsdag morgen kom meldingen om at selskapet har inngått en distribusjonsavtale med Ferrer inCode for ADtect i en rekke land i Europa.Oslo Axess-aksjen PCI Biotech Holding rapporterte tirsdag om vellykket fullføring av andre dosegruppe i fase I/II studien med Amphinex. Kraftig effekt ble observert på alle behandlede kreftsvulster, ifølge en børsmelding Aksjen steg 55 prosent til 18,60 kroner.Festen fortsetter i dag og aksjen stiger ytterligere 23,7 prosent til 23 kroner. Med det har aksjen på bare to uker steget 119 prosent!De største aksjonærene i PCI Biotech er Photcure (19,4%) og Radiumhospitalets Forskningsstiftelse (11,1%).Oljeprisen ned Prisen på olje har svingt forholdsvis mye i løpet av det siste døgnet. Tirsdag ettermiddag falt prisen, men oljen løftet seg utpå kvelden, drevet av en positiv stemning på de amerikanske børsene. Onsdag går Brent mars-olje for 76,76 dollar fatet, ned 1,1 prosent. WTI-oljen er ned 1,1 prosent til 78,43 dollar.Statoil er ned 0,3 prosent til 143,20 kroner.Kina demper markedene Bakgrunnen for prisfallet på olje og den slappe utviklingen på børsen kan være uttalelser fra kinesiske myndigheter om at de vil begrense kredittveksten i 2010. TDN Finans skriver onsdag morgen at Liu Mingkang, leder av de kinesiske tilsynsmyndighetene, nå sier at Kina har bedt enkelte av de kinesiske bankene om å begrense sine utlån.De ønsker videre et tak på den totale kredittveksten i 2010 på 7,5 billioner yuan, tilsvarende 1,1 billioner dollar, sammenlignet med 9,6 milliarder yuan i 2009.Opptur etter ordre Kitron utmerker seg med en oppgang på 3,9 prosent til 3,48 kroner. Selskapet meldte i formiddag om en ordre på 80 millioner kroner.Taperne Interoil og Thin Film topper taperlisten med fall på syv-åtte prosent. Blant de tunge aksjene utmerker Yara, Marine Harvest, Frontline og Golden Ocean seg med minus 1,1-2,4 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs