Børsoppgang i Europa

De viktigste europeiske børsene starter uken i pluss.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP
Børs

Det har vært en positiv dag på de viktigste børsene i Europa. I Tyskland gikk DAX-indeksen opp 0,72 prosent, den franske CAC 40-indeksen klatret 0,58 prosent mens FTSE 100-indeksen i Storbritannia la på seg 0,72 prosent.Oljerelaterte aksjer preget vinnerlistene.I dagens morgenrapport fra Orion Securities ser analytikeren nærmere på de store utfordringene Hellas står ovenfor. Problemene kan i verste fall undergrave euroen og sende dollaren i været.- Hvordan går det med Hellas? Dårlig. Prisen på kredittforsikring for gresk statsgjeld skjøt i været i forrige uke. En årsak til oppgangen var at markedet ikke lot seg imponere over regjeringens plan for reduksjon av underskuddene over de kommende tre årene. Planen ble lagt frem på torsdag og oppfattes ikke som troverdig, sier analytikeren.- Vil problemene i Hellas undergrave euroen og sende dollaren i været? Faren er økende for det. Mens amerikansk økonomi bedres sakte men sikkert, er utviklingen i eurosonen haltende. Hva kan dette få å si for Oslo Børs? Stiger dollaren, vil faren for en korreksjon i oljeprisen og andre råvarer øke. De siste årene har en stigende dollar vært negativt for råvaremarkedet og råvaretunge børser som vår hjemlige, avslutter analytikeren.Slik gikk det på børsene i EuropaMer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i Asia Slik går det på børsene i Asia.

Nyheter
Børs