Analytiker: Dagens viktigste nøkkeltall

Analytiker Katrine Boye trekker frem dagens viktigste nøkkeltall. Dette kan du forvente deg.

Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea
Børs

I dagens rapport fra Nordea ber analytiker Katrine Boye leserne følge med på den tyske konjunkturindikatoren ZEW som slippes senere i dag.- Av nøkkeltall er nok den tyske konjunkturindikatoren ZEW den viktigste i dag. Vi tror forventningsindeksen vil falle nokså mye tilbake, fra 47,2 i januar til 40,0 i februar, på grunn av uroen i finansmarkedene i forbindelse med problemene rundt Hellas' statsgjeld., sier Boye.- Konsensus er et fall til 41,0, så mange deler vår oppfatning. Indeksen for nåsituasjonen venter vi derimot øker noe til -52 fra - 56,6. Denne delindeksen er fortsatt på svært svake nivåer og skal nok videre opp. Tyskland har tross alt kommet seg ut av den kraftige nedturen, men fredagens BNP-tall vitner om et svært skjørt oppsving, avslutter Boye.

Nyheter
Børs