Analytiker: Kjøp disse aksjene

Analytiker snakker om sterk guiding, utbytte, solid kursoppgang og aksje som er tydelig underpriset.

Stig Myrseth
Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:• Kitron (3,10) - fortjener en aksjekurs mellom 4,10 og 5,30. Kitron la i forrige uke frem rapporten for fjerde kvartal. Denne viste som ventet en solid sekvensiell bedring i lønnsomheten. I følge våre oppdaterte estimater verdsettes Kitron til en P/E på 6,6 for i år. Det er lavt for et selskap med en rimelig solid balanse og ledende markedsposisjon i Skandinavia. DCF tilsier en aksjekurs på 5,30, mens gjennomsnittlige bransjemultipler gir en fair value på 4,10. Begge disse verdsettelsesmetodene blinker med andre ord Kitron ut som tydelig underpriset, og dette gjør at vi lander på en kjøpsanbefaling.• TGS (113,80) - sterk guiding og utbytte. TGS la i går frem rapporten for fjerde kvartal. Selve resultatet for perioden kom inn noe svakere enn ventet. Dette ble imidlertid mer enn utlignet av at selskapet overrasket positivt på både guiding og utbytte. Ledelsen forventer inntekter på mellom USD 560m og 600m i 2010. Dette er på linje med vårt tidligere anslag på USD 571m, men over konsensus på USD 556m. Den sterke guidingen er hovedsakelig drevet av høyere multiklientinvesteringer. TGS har foreslått et utbytte på 4,00 kroner per aksje noe som gir en direkteavkastning på 3,8 proent. Det er første gang i historien TGS betaler utbytte. Verken vi eller konsensus ventet utbytte for 2009.

Nyheter
Børs