Analytiker: Kjøp, kjøp og selg

To aksjer anbefales varmt mandag, og den ene utropes likegodt til dagens kjøp. På samme tid advares investorene mot en investering.

CEO Espen Grønstad, Asbjørn Taugbøl (forskning og analyse) og forskningssjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Børs

Analysehuset Investtech skriver i en rapport mandag at de anbefaler kjøp av RCCL og DnB NOR. Scana Industrier bør man imidlertid kvitte seg med.- Royal Caribbean Cruises ligger i en stigende trend på mellomlang sikt og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga også kjøpssignal fra en stor omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 106 kroner i august i fjor. Videre oppgang til 290 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har også brutt en rektangelformasjon på kort sikt som signaliserer videre oppgang til 168 kroner eller mer. Ved reaksjoner tilbake, er det god støtte ved 144 kroner, skriver Investtech.RCCL får mandag også status som Dagens kjøpskandidat av Investtech.Også bankaksjen DnB NOR bør man som investor kunne sikre seg god avkastning på fremover, tror analysehuset.- DnB NOR viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal, og videre positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen reagerer opp fra motstanden ved ca 62,00 kroner, og positiv volumbalanse styrker aksjen ytterligere på kort sikt, kan man lese i rapporten.Analytikerne hos Investtech ber imidlertid investorer om å holde seg unna én aksje på børsen.- Scana Industrier har brutt den stigende trenden og gitt salgssignal fra en hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet ned gjennom støtten ved 7,34 kroner. Videre nedgang til 5,69 kroner eller lavere er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 7,00 kroner som kan bremse nedgangen, men et brudd også på dette nivået vil være et nytt salgssignal, skriver analysehuset.RCCL stiger mandag 0,32 prosent til 157,90 kroner, DnB NOR hever seg 2,51 prosent til 69,35 kroner mens Scana Industrier legger på seg 0,70 prosent til 7,20 kroner.

Nyheter
Børs