Børsen snur opp igjen - krakk i REC

Oslo Børs åpnet friskt onsdag, falt så tilbake, men er nå i pluss igjen. REC går på gigasmell etter elendige kvartalstall, og er ned rundt 20 prosent (oppdatert).

RECs konsernsjef Ole Enger - Foto: Scanpix
Børs

Klokken 11.44: Hovedindeksen har nå kommet over i positivt terreng igjen, og står i 352,54 - opp 0,28 prosent. REC er ned 20,3 prosent til 27,49 kroner.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,37 milliarder kroner.Tidligere Oslo Børs fikk en relativt frisk start på dagen, men har nå vendt snuten nedover. Hovedindeksen er nå ned 0,70 prosent til 349,17.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,29 milliarder kroner.Blant de aksjene som stiger mest finner man Aker BioMarine, Global IP Solutions og NorDiag. Også Global Tender Barges hevder seg i toppen.På den andre siden av skalaen befinner blant annet NutriPharma, Apptix og REC seg. De to sistnevnte leverte skuffende tall onsdag, og REC stuper hele 20,62 prosent til 27,90 kroner. Dermed er det krakk for sol-selskapet.Selskapet er nå ned hele 90 prosent fra toppen, etter å ha blitt omsatt for 306,50 kroner intradag i november 2007.- Årsaken til at REC hadde et meget svakt resultat før og etter skatt, var at selskapet måtte skrive ned store verdier. Nedskrivningene var på nesten én milliard kroner i kvartalet, sier Orion-analytiker Tomas Skeivys til HegnarOnline onsdag.Oljeprisen volatil onsdag morgen Oljeprisen har steget noe siden Oslo Børs stengte tirsdag, men er så langt ned onsdag.Brent for levering i mars omsettes for 71,61 dollar - ned 0,71 prosent inneværende døgn - noe som er rundt en dollar høyere enn ved 17.30-tiden tirsdag.WTI-oljen omsettes for 73,32 dollar per fat, ned 0,58 prosent.- Olje har blitt oversolgt den siste tiden. De seneste ukene har råvarer blitt presset ned og vi har sett flukt til trygge havner som dollar og statsobligasjoner, sier råvareanalytiker Patricia Mohr i Scotiabank til Marketwatch.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) som ble offentliggjort tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 7,2 millioner fat i forrige uke til 337,6 millioner fat.- Omfanget av byggingen som vises i API-rapporten er stort. Det generelle markedet er fortsatt på bearish-siden. Vi kommer trolig til å se at prisene blir liggende på lave 70 dollar fatet, kommenterer Victor Shum i Purvin & Ger til Bloomberg.Bensinlagrene steg med 1,6 millioner fat til 228,3 millioner fat.Lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet blir denne uken offentliggjort fredag mot normalt onsdag grunnet snøstorm i USA.Statoil faller onsdag 0,38 prosent til 129,50 kroner. Blant de andre store og mest omsatte aksjene er det oppgang for blant annet Yara International, Seadrill, PGS og Acergy.Telenor la frem tall onsdag, som stort sett var i tråd med analytikernes forventninger. Aksjen faller likevel 2,88 prosent.Marine Harvest stiger solide 3,00 prosent til 5,32 kroner etter å ha lagt frem gode kvartalstall i morgentimene. Også TGS-Nopec stiger friskt. Selskapet legger frem tall torsdag.Vinner- og taperaksjer Den store vinneren på Oslo børs for øyeblikket er aker BioMarine, som stiger 20 prosent til 8,40 kroner.Oppgangen kommer etter at selskapet har signert det som beskrives som en betydelig leveranseavtale med Coland, en av de større fòr og fòringrediens selskapene i Kina.Selskapet fikk nylig meget hard medfart på børsen etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall.Global IP Solutions er opp 10,08 prosent til 6,33 kroner etter en melding om at de har sikret seg enda en kontrakt med amerikanske Cisco.Global Tender Barges stiger 7,16 prosent til 4,49 (melder onsdag at det ikke blir noe av sammenslåingen med Bergen Oilfield Services), Grieg Seafood er opp 4,23 prosent til 13,55 kroner mens BGW Homes stiger 3,80 prosent til 21,80 kroner.Også nevnte Marine Harvest, Rocksource, Teco Maritime og NorDiag har medvind så langt.Dagens store taper er nevnte REC, som tryner fullstendig og faller 19,49 prosent til 27,72 kroner etter å ha lagt frem grusomme tall for fjerde kvartal 2009. Resultatet før skatt ble -1.218 millioner kroner, sammenlignet med 1.581 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa ifølge TDN Finans et resultat før skatt på 13 millioner kroner.- Årsaken til at REC hadde et meget svakt resultat før og etter skatt, var at selskapet måtte skrive ned store verdier. Nedskrivningene var på nesten én milliard kroner i kvartalet, sier Orion-analytiker Tomas Skeivys til HegnarOnline. REC faller til ny all time low onsdag etter tallene, og er nå ned 90 prosent fra toppen. Aksjen ble omsatt for 306,50 kroner intradag i november 2007.Teknisk har nå aksjen brutt motstand, og det kan bety at den er på vei til 19 kroner.- REC ligger i en fallende hovedtrend, med rom for fall langt under 20 kroner. Onsdagens brudd åpner for fall til 19 - 20 kroner, skriver HegnarOnlines Stein Ove Haugen i en teknisk analyse onsdag. Også Apptix får bank etter dårlige tall onsdag, og aksjen faller 11,65 prosent til 1,97 kroner.Dagen har heller ikke startet optimalt for NutriPharma, Oslo Axess-aksjen Thin Film Electronics eller Orkla. Sistnevnte faller 2,03 prosent til 50,50 kroner, og blir dratt ned av REC-talleneMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs