Børsoppgang for 4. dag på rad

De toneangivende Europa-børsene steg alle markert torsdag. Dette oppmuntret investorene.

En megler i Paris - Foto: AP
Børs

Europeiske børser steg torsdag for fjerde dag på rad, ifølge Reuters var det generelt positive kvartalstall og en oppgang i USAs ledende økonomiske indikatorer for 10. måneden på rad som oppmuntret investorene.At jobless claims skuffet stort tok de mindre hensyn til.Av tallfremleggere overbeviste ABB mest, og ble belønnet med en oppgang på 7,6 prosent. Capgemini la også frem bedre resultater enn ventet, og steg 6,4 prosent. Våpenprodusenten BAE Systems steg 4,4 prosent på sine tall.Bilgiganten Daimler ble imidlertid straffet etter å ha lagt frem et resultat på minus 1,51 milliarder euro for 2009 som helhet, samtidig som utbyttet ble droppet. Aksjen falt 5,1 prosent.Tyske DAX steg 0,57 prosent, franske CAC 40 0,61 prosent, mens britiske FTSE 100 la på seg 0,92 prosent.

Nyheter
Børs