Dette vil påvirke Oslo Børs mandag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs mandag. Les også Netfonds' spådommer her.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,8 prosent til 351,27 fredag. Det ble omsatt verdipapirer for 7,7 milliarder kroner.Inmeta-sjef Jarl Øverby var gjest i TV-sendingen med Trygve Hegnar fredag. Se sendingen her WTI-oljen ble ved stengetid handlet for 72,88 dollar fatet, ned 0,3 prosent, mens Brent-olje for levering i mars falt én prosent til 71,42 dollar fallet.Les hele børskommentaren herUSA Etter flere dager med børsnedgang i hele verden, snudde aksjekursene oppover igjen i USA mot slutten av dagen fredag.Fredagens store spenningsmoment ble utløst klokken 14:30. Den svært viktige amerikanske arbeidsmarkedsrapporten viste at antallet sysselsatte utenfor landbrukssektoren (nonfarm payrolls) falt med 20.000 i januar. Det var ventet en økning på 8.000 personer. Den negative overraskelsen var at tidligere tall ble nedrevidert.Industriindeksen Dow Jones gikk opp med 10,05 poeng (0,10 prosent) til 10.012,23 poeng. Den bredt sammensatte indeksen Standard & Poor's 500 steg med 3,08 poeng (0,29 prosent) til 1.066,19 poeng.Den teknologitunge Nasdaq-indeksen økte med 15,69 poeng (0,74 prosent) til 2.141,12 poeng.Les hele USA-kommentaren her Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada fredagMandag I skrivende stund står Brent-oljen (mars-kontrakten) i 69,89 dollar fatet, opp 0,43 prosent. WTI-oljen er opp 0,34 prosent til 71,43 dollar fatet.I Tokyo faller Nikkei-indeksen 1,05 prosent mandag morgen. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,57 prosent.Slik går det på børsene i Asia.EuropaDet ligger til rette for en positiv åpning på Europa-børsene mandag.Ifølge Reuters tror bookmakere i London at FTSE 100 vil åpne inntil 0,7 prosent høyere. DAX i Frankfurt ventes opp 0,5 prosent og CAC 40 i Paris opp 0,8 prosent.Netfonds' spådommerNetfonds tror Oslo Børs åpner opp i dag.- Vårt 'Fair-Value'-estimat på hovedindeksen er 353 noe som tilsvarer en oppgang på 0.5 prosent. De asiatiske børsene endte blandet i natt, mens I USA ble det en liten oppgang i kjølvannet av forvirrende arbeidsledighetstall. Samlet sett, ligger det an til en positiv start på de europeiske børsene, i alle fall slik vi ser det, skriver Netfonds mandag morgen.'Fair-value' estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.- Dvs. så lenge markedssituasjonen holder seg relativt stabil mellom klokken 07:00 og 09:00 er det stor sannsynlighet for at vårt estimat treffer, heter det.Følgende står blant annet på dagens agenda:Aker BioMarine: Resultat - 4. kvartal 2009. Kl. 08:30, Felix KonferansesenterOdfjell: Resultat - 4. kvartal 2009.Makroøkonomiske begivenheter:Eurosonen: Sentix investortillit februar, kl. 10:30Japan: Handelsbalanse desemberUtenlandske kvartalstall: DTACElectronic ArtsEvergreen SolarKilde: TDN FinansPå Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs