Europa-børsene snur opp

De toneangivende europeiske børsene snur opp mandag ettermiddag, mens Oslo Børs fortsatt er ned over 2 prosent.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP
Børs

Europeiske børser var tidligere i dag godt inne i negativt terreng, men snur opp mandag ettermiddag. I Frankfurt stiger DAX-indeksen 0,25 prosent, mens britiske FTSE 100 og franske CAC 40 er opp hhv. 0,2 og 0,6 prosent.Fallet tidligere i dag kom etter stadige bekymringer for statsgjelden i eurosonens perifere økonomier, blant dem Hellas, Portugal og Spania. Bekymringene går også på om problematikken vil spre seg til andre økonomier i eurosonen.- Det er en fortsettelse av det vi så sist uke, og bekymringer for smitteeffekten av dette, sier senior trader Manoj Ladwa i ETX Capital til Reuters.I Oslo er hovedindeksen imidlertid fortsatt klart ned, i skrivende stund med 2,2 prosent.Dagens gjest på Økonominyhetene med Trygve Hegnar er Nicolai Hansteen fra Lorentzen & Stemoco. Tema: Shipping

Nyheter
Børs