Forsiktig oppgang på Wall Street

Bernanke la en skygge over fredagens handel.

Traderne Thomas McCauley, venstre, og Andrew Silverman på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs

De amerikanske børsene åpnet som ventet litt ned fredag, men endte svakt opp. Federal Reserve sin heving av diskonteringsrenten for nødlån har bidratt til å legge press på markedet, men inflasjonstall som var svakere enn ventet trekker oppover.Dow Jones steg 0,09 prosent, S&P 500 steg 0,22 prosent, mens Nasdaq klatret 0,1 prosent.Nyheten fra i torsdag kveld etter stengetid om at Federal Reserve hevet diskonteringsrenten for nødlån til banker med 25 prosentpoeng til 0,75 prosent bidro til et markert fall i futureshandelen og har tynget markedene fredag.Konsumprisindeksen (KPI) i USA steg med 0,2 prosent i januar sammenlignet med måneden i forveien. Kjerne-KPI, eksklusive mat og energi, sank med 0,1 prosent. Markedet hadde forventet seg en oppgang for KPI på 0,3 prosent, samtidig som kjerne-KPI var ventet å øke med 0,1 prosent.- Alt i alt vil tallene dempe støyen som oppstod rundt gårsdagens rentehevning, et steg vi kun ser som å forberede grunnen for en eventuell tilstramming, snarere enn et signal om noen snarlig tilstramming. KPI-tallene viser at det ikke er noen nær forestående inflasjonstrussel, skriver HSBC i en kommentar til tallene.Dell-aksjen fikk juling etter å ha lagt frem kvartalsrapport som skuffet markedet etter stengetid i går. Aksjen falt tilbake med 6,65 prosent.

Nyheter
Børs