- Fortsatt nervøst på børsene

De tonenagivende Europa-børsene utviklet seg ulikt torsdag. Disse sektorene utmerket seg.

En megler i Paris - Foto: AP
Børs

Europeiske børser utviklet seg blandet torsdag. Råvare- og farmasisektoren trakk opp, mens finanssektoren trakk ned på usikkerheten rundt EUs evt. redningspakke for gjeldstyngede Hellas.FTSEurofirst 300 sluttet opp 0,4 prosent.Videre steg gruvesektoren på høyere metallpriser. BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata og Eurasian - Natural Resources avanserte 1-3 prosent.- Fortsatt noe nervøstI banksektoren trakk Banco Santander, Banco de Valencia, Bankinter, Deutsche Bank, Credit Agricole, Alpha Bank og Barclays falt 2-4.prosent.- Det er fortsatt noe nervøst. Markedene kan kanskje innse mer og mer at EU får Hellas ut av trøbbel, men det vil ikke skje gratis, og kostnaden er at en må være tøff på den finansielle siden, sier forskningssjef Klaus Wiener i Generali Investments.FTSE 100 endte opp 0,6 prosent, mens franske CAC 40 og tyske DAX falt hhv. 0,5 og 0,6 prosent.

Nyheter
Børs