Gigantsmell etter å ha solgt 2.000 biler svart

Han har etter sigende solgt 2.000 biler svart og har fått en gigantisk skattesak på nakken. Bruktbilselger Tord Christian Dønnum er i store problemer.

Foto: Scanpix
Børs

Mandag starter straffesaken mot bruktbilselger Tord Christian Dønnum (42) i Oslo tingrett, skriver Finansavisen onsdag.Men det er ikke bare en alvorlig straffesak som venter den tidligere storselgeren. Han har også en gigantisk skattesak på nakken.Ifølge skattemyndighetene har 42-åringen i løpet av snaut ti år solgt rundt 2.000 biler svart fra firmaet Bryn Bilforretning på Ensjø.Bruktbilsalg for minst 200 millioner skal ha vært holdt utenom regnskapene.Brorparten av de 51 millionene selskapet skal ha tjent på det svarte salget, har funnet veien rett i lomma til Dønnum, ifølge skattegranskerne.Baksmellen 42-åringen fikk i postkassen like før jul viser at businessen har vært svært lukrativ.- Han erkjenner at han har omsatt biler svart, men er helt uenig i beløpene som påtalemyndigheten legger til grunn, sier forsvarer Bendik Falch-Koslung i en kommentar.Les hele saken om bruktbilselger Tord Christian Dønnum i onsdagens utgave av Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv