Giske med tøffe krav til SAS

Staten krever tøffe kutt av de ansatte i SAS.

Nærings- og handelsminister Trond Giske - Foto: Lise Åserud / Scanpix
Børs

De ansatte i SAS må forplikte seg til kostnadskutt på til sammen 500 millioner kroner i året for at det norske staten skal bli med i emisjonen, ifølge næringsminister Trond Giske (Ap).Les også: Millionlønnen til SAS-sjefen Den norske regjeringen krevde «drastiske kostnadskutt» på driftssiden for å bli med på emisjonen med 576 millioner kroner i SAS. Et av kravene var at de ansatte skulle bære sin del av byrden. Det gjelder spesielt pilotene og de kabinansatte, påpekte nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) da han redegjorde for deltakelsen i emisjonen tirsdag ettermiddag.- Det blir tøft for dem, men det er enda tøffere å miste jobben, sa han.Les også: SAS betyr lite for Oslo Børs Overfor NTB framhever han at pilotene og de kabinansatte har motsatt seg svekkelser i sine lønns- og arbeidsvilkårvilkår, selv etter langvarige forhandlinger med ledelsen. Nå er det kommet på plass en avtale som forplikter de to gruppene til å bli med på kostnadsreduksjoner på en halv milliard kroner.Les også: SAS sjokkerte analytikerne- Dette er en forpliktende avtale. Partene må selv å finne ut hvor innsparingene skal gjøres. Men det må skje raskt fordi dette er en betingelse for vår deltakelse i emisjonen, sier Giske.Sammen med innsparingene som ble varslet i fjor skal SAS spare totalt rundt 7,5 milliarder kroner. Selskapet skal etter planen gå med overskudd i 2011. (©NTB)

Nyheter
Børs