- Investeringen som har steget 550 prosent

Peter Warren snakker om Oslo Børs' prestasjoner de siste årene, en investering som har vært langt bedre enn aksjer og Norge som verdensener.

Peter Warren - Foto: Finansavisen
Børs

Forvalter Peter Warren skriver i en foreløpig siste utgaven av sin finansblogg om Oslo Børs' utvikling de siste årene, samt om AS Norges strålende kredittverdighet.- Etter utbombingen i 1998 har Oslo Børs gjort det markert bedre enn MSCI-World Stock Index. Opptelling etter de neste 11 årene viser at sistnevnte faktisk har falt i verdi mens Oslo Børs har steget 184%. Effekten av en samtidig oppgang på 550% i prisen på olje er mye av forklaringen til dette. (Man burde med andre ord heller ha investert i olje enn i aksjer), skriver Warren i sin blogg.Han påpeker videre at finanskrisen ikke har svekket den norske kredittverdigheten i den grad tilfellet er mange andre steder i verden.Faktisk skriver Warren at Norge nå er en verdensener på dette feltet.- Norge er det landet i verden med høyest kredittverdighet på sin nasjonalgjeld. Ikke dårlig av et land som har et sykefravær så høyt at IMF truer med å sette Verdens Helseorganisasjon på saken, skriver Warren.Les hele Warren-bloggen her!

Nyheter
Børs