Kjøpe eller selge Marine Harvest?

Analytikerne har talt i forkant av tallene fra Marine Harvest.

Tidligere sjef i Marine Harvest - Åse Aulie Michelet - Foto: Finansavisen
Børs

Onsdag 10. februar presenterer Marine Harvest tall for 4. kvartal 2009. Estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant 13 analytikere viser at Marine Harvest ventes å legge frem et operasjonelt driftsresultat på 426 millioner kroner i fjerde kvartal 2009.Estimatene varierer fra 360 til 465 millioner kroner med en median på 426 millioner kroner.Ifølge nyhetsbyrået mener analytiker David Kerstens i UBS at fokuset under presentasjonen blir på hva selskapet sier om kostnadsutvikling i Norge og markedsutsiktene for 2010.- Vi vet allerede en del av bildet, siden selskapet har meldt om lønnsomheten i Norge samt volumet, så det blir fokus på resultatet i Skottland og Canada. Det kommer nok ikke så mange overraskelser. I tillegg blir det også fokus på markedsutsiktene for 2010, noe de rapporterer hvert kvartal. Forrige kvartal ventet de tilbudsfall på fem prosent, sier han.Kursmålene analytikerne opererer med varierer fra 4,50 til 6,50 kroner, med et gjennomsnitt på 5,47 kroner, opp fra et snitt på 4,68 kroner før fremleggelsen av forrige kvartalsrapport.Ifølge TDN Finans anbefaler åtte analytikere kjøp, tre har en hold-anbefaling, mens to anbefaler salg av Marine Harvest.

Nyheter
Børs