Kronen styrker seg før makrotall

Kronen styrker seg før tall fra Europa og USA.

Børs

Tirsdag er ingen stor makrodag med tanke på Europa og Asia, men det kommer en del tall fra USA utover ettermiddagen, blant annet forbrukertillit og avtalte huskjøp.Ifølge Handelsbanken er de ikke ventet å være spesielt markedsdrivende.«I dag venter vi langt mindre av nyheter, egentlig bare de amerikanske tallene for kontraktsinngåelser om salg av bruktboliger for desember, de såkalte Pending Home Sales», skriver Handelsbanken i sin morgenrapport.Statistikk over avtalte boligkjøp i USA presenteres klokken 16.00 i ettermiddag.Analytikere venter at avtalte boligkjøp steg med 1,0 prosent fra november til desember. Avtalte boligkjøp falt med 16,0 prosent fra oktober til november, mot ventet fall på 3 prosent.Produsentprisene i eurosonen steg med 0,1 prosent i desember sammenlignet med måneden i forveien. På årsbasis falt prisene med 2,9 prosent, mens det var et fall på 4,4 prosent måneden i forveien.Analytikernes forventninger var på ingen endring på månedsbasis og et fall på årsbasis på 3,0 prosent.Kronen styrker seg tirsdag. En euro koster nå 8,16 kroner, en dollar koster 5,85 kroner, mens pundet koster 9,31 kroner.

Nyheter
Næringsliv