Mener Telenor er rimelig

Analytikerne om Telenor før resultatpresentasjonen onsdag.

Telenor med fusjonsavtale med Altimo Jon Fredrik Baksaas i midten. Foto: Finansavisen.
Børs

Telenor er ventet et driftsresultat på 2,8 milliarder kroner i fjerde kvartal 2009, ifølge 10 analytikerestimater innhentet av SIX Estimates. Dette er en nedgang fra 3,6 milliarder i fjerde kvartal året før.EBITDA-resultatet er ventet å komme inn på 6,58 milliarder kroner i fjerde kvartal 2009. Dette er en markert nedgang fra 8,5 milliarder i tredje kvartal i fjor og 7,7 milliarder i fjerde kvartal året før.Analytikerne mener likevel at Telenor fortsatt er priset rimelig, og et stort flertall av meglerhusene har kjøpsanbefaling på aksjen. Societe Generale advarer imidlertid mot at Telenors resultater kan komme til å skuffe markedet. En svært svak krone ventes å ha en innvirkning på Telenor fjerde kvartals resultat.I tillegg trekker meglerhuset frem fire faktorer som kan påvirke resultatet: Mulig svakere resultat for fasttelefon i Norge, markedsaktivitet kan vekte ned resultat i Bhangladesh, Ukraina og muligens Thailand og Pakistan, svak økonomisk situasjon i Øst-Europa har trolig svekket virksomheten i dette området og kostnadskuttene i Sverige og Danmark får ikke full effekt før 2010.- Det store spørsmålet blir utsiktene for 2010. Vi mistenker at ledelsen vil være forsiktige, gitt at de måtte justere ned gudingen for 2009. Men hvis våre (og konsensusestimatene, red. anm.) innfrir er det fortsatt oppside i aksjen, kommenterer analytiker Ulrich Rathe i Societe Generale.Omsetningen er ventet å være på 24,37 milliarder kroner i fjorårets fjerde kvartal, ifølge 11 analytikerestimater innhentet av SIX Estimates. Dette er en nedgang fra 26,36 milliarder kroner i fjerde kvartal året før.Kostnader i Danmark og Storbritannia vekter ned EBITDA-resultatet med totalt 200 millioner kroner, men dette utlignes av lavere skattekostnader, kommenterer et annet meglerhus.I tillegg er det verdt å merke seg at skatteprosenten i GrameenPhone i Bangladesh ble redusert fra 45 til 35 prosent fra 1. januar 2009, noe som vil ha en positiv effekt på fjerde kvartalsresultatet i 2009 versus 2008.Telenor legger frem sitt fjerde kvartalsresultat onsdag 10. februar.Deltagere: Societe Generale, SEB Enskilda, First Securities, Argo, Evli, Carnegie, Fondsfinans, DnB Nor Markets, Barcalys Capital, BofA Merrill Lynch og RS Platou Markets.

Nyheter
Børs