Nyheten som kan gi heftig børs-rally

Onsdagen ble en aldri så liten skuffelse på Wall Street, etter to solide dager. Investorene holder nå pusten og venter på ukens virkelig store offentliggjøring.

Foto: AP
Børs

Utviklingen på Wall Street mandag i denne uken var meget solid, og tirsdag ble slett ikke noe dårligere. Men tre på rad ble for mye for USA-børsene.Onsdag ble nemlig en aldri så liten skuffelse for dem som hadde håpet at oppturen skulle fortsette. Igjen krøp nervøsiteten inn over investorene.Dermed endte Dow Jones ned 0,26 prosent til 10.270,55 poeng - en nedgang på 26,30 poeng - mens S&P 500 falt 0,55 prosent til 1.097,28. Nasdaq gikk mot strømmen og la på seg 0,04 prosent til 2.190,91.En faktor som førte til en liten korreksjon ned etter to dagers heftig opptur var ISM-indeksen for tjenestesektoren i januar, som kom inn på 50,5 poeng mot ventet 51 poeng.- Markedene er ikke helt fornøyd med over at tjenestesektoren ikke viser en sterkere gjenoppenting. Takten her er signifikant lavere enn i industrien, og det er tjenestesektoren som tross alt driver økonomien, sa forvalter Mark Freeman i Westwood Management til Bloomberg.Ondagens ga også ferske tall fra ADP Employer Services vedrørende sysselsettingen i privat sektor, som falt med 22.000 personer i januar måned.Tallene kan være en pekepinn på hvordan det går på fredag, da den offentlige sysselsettingsrapporten skal legges frem. Dette regnes som ukens desidert største offentliggjøring, og kan bli et være eller ikke-være for børsen i dagene og ukene som kommer.- Alle holder pusten før fredagens jobbrapport, og krysser fingrene for vi har rundet hjørnet og at økonomien nå skaper jobber fremfor å miste dem. Tallet fredag kan føre til et solid rally, og jeg tror at det virkelig kan fjerne en del av investorenes bekymringer, sa investeringsdirektør Jack Ablin hos Harris Private Bank til Bloomberg.Verdens største medisinprodusent Pfizer falt onsdag 2,3 prosent etter at de la frem kvartalstall som var noe skuffende. Helsesektoren som såden endte ned 1,1 prosent.Dagens vinner ble imidlertid legemiddelselskapet Auxilium Pharmaceuticals, Inc., som hevet seg 17,38 prosent.News Corp. var blant selskapene som hadde en solid dag, og aksjen hevet seg 7,1 prosent etter selskapet rapporterte tall som var bedre enn ventet og oppjusterte guidingen for 2010, delvis grunnet rekordomsetning fra den Oscar-nominerte filmen Avatar.Lexmark International, Inc. steg 7,50 prosent, mens Toyota fikk igjen juling, og falt 6 prosent. BHP Billiton plc dalte 2,64 prosent, mens kjente Polo Ralph Lauren Corporation falt 8,36 prosent.Google og Apple steg imidlertid noe.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs