Nyhetene som ga ny Wall Street-fest

Mandag var en real fest på Wall Street. Kunne tirsdag bli like bra? Her er nyhetene som sørget for at svaret på det spørsmålet ble et rungende ja.

To glade tradere på Wall Street - Foto: AP
Børs

Det ble nok en meget solid dag på Wall Street tirsdag, og for andre dag på rad styrket samtlige hovedindekser seg kraftig.Dow Jones endte opp 1,09 prosent til 10.296,85 poeng - en oppgang på 111,32 poeng - mens S&P 500 steg 1,30 prosent og Nasdaq hevet seg 0,87 prosent.To-dagers-oppturen for Dow Jones er nå på 2,3 prosent - den største på to dager siden tidlig i november.Nyheten som først og fremst førte til at investorenes humør ble opprettholdt dagen igjennom var bunnsolide tall pågående boligsalg.Når da resultatrapport etter resultatrapport tikket inn bedre enn ventet kunne det ikke bli noe annet enn nok en hyggelig dag på USA-børsene.- Markedet virker nå å ha stabilisert seg på gode nyheter fra selskapenes resultater og økonomien. De forhold som ga den korreksjonen vi nylig så, blant annet gjeldsproblemene i Hellas og Washington-politikk, vil nok på lang sikt bli overskygget av det generelle positive bildet kvartalsresultatene gir, uttalte Timothy Ghriskey i Solaris Asset Management til Bloomberg ved børsslutt.Skriverprodusenten Lexmark International og boligbyggeren D.R. Horton var blant selskapene som publiserte bedre tall enn ventet tirsdag, og fikk igjen for det på børsen.Også USAs nest største utbygger, D.R. Horton, hadde en god dag etter de solide boligtallene.Aluminiumsprodusenten Alcoa hevet seg med 2,3 prosent til 13,67 dollar mens Freeport-McMoRan Copper & Gold la på seg 1,3 prosent.Dette etter at meglerhuset Citigroup oppgraderte aksjene fra hold til kjøp.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs