Oppgangen som blåste bort

Oslo Børs startet dagen friskt, men i løpet av en drøy halvtime ble hele oppgangen radert vekk. En rekke børs-lokomotiv er nå i rødt. (Oppdatert kl. 10.11)

Børs

Oslo Børs fikk en frisk start på dagen, men nå har bildet snudd. Drøye timen etter åpning er hovedindeksen ned 0,48 prosent til 366,86.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,23 milliarder kroner.Blant de aksjene som stiger mest finner man Grieg Seafood, IOX og Kitron. Sistnevnte er solid opp etter at de i morgentimene onsdag offentliggjort at de er tildelt et nytt industrielt prosjekt som ledd i et langsiktig samarbeid med Danaher Motion Stockholm AB.Omfanget i prosjektet utgjør en samlet verdi på mer enn 100 millioner norske kroner over fem år.På den andre siden av skalaen befinner blant annet NavaMedic og BWG Homes seg.Oljeprisen daler noe torsdag morgenOljeprisen korrigerer noe tilbake torsdag morgen, etter å ha steget solid tirsdag og delvis onsdag.Brent for levering i mars omsettes nå til 75,47 dollar per fat, noe som er en nedgang inneværende døgn på 0,59 prosent.WTI-oljen er ned 0,58 prosent og omsettes for 76,53 dollar per fat.- Olje har steget kraftig i det siste, og det er vanskelig å holde på dette når tilbudet er høyt og etterspørselen ikke er der, sier Matt Zeman i LaSalle Futures Group til avisen The Wall Street Journal.Onsdag kveld kom det ferske tall som viste at råoljelagerene i USA steg mer enn ventet i forrige uke, mens trekket i destillatlagrene var noe mindre enn ventet.Raffineriutnyttelsen var ifølge TDN Finans 77,7 prosent, det laveste nivået siden senest 1989, bortsett fra to perioder etter orkaner i Mexicogulfen.- 77 prosent er ganske lavt. Etterspørselen er fortsatt svakere. Sentimentet er nok fortsatt ganske bearish, men vi er på en trend oppover, sier trader Clarence Chu i Hudson Capital til Bloomberg.Statoil faller 0,29 proasent til 135,40 kroner, og det er også fall for børs-lokomotivene Yara International, DnB NOR, RCCL, Norsk Hydro og Seadrill samt for Fred. Olsen Energy og Golden Ocean.REC, Telenor og Frontline stiger blant de store aksjene.Vinner- og taperaksjer Helt i toppen av vinnerlisten akkurat nå finner vi Grieg Seafood, som stiger 7,31 prosent til 13,20 kroner. Kitron stiger 4,45 prosent til 3,52 kroner.Oppgangen for sistnevnte kommer etter at selskapet i morgentimene offentliggjorde at de er tildelt et nytt industrielt prosjekt som ledd i et langsiktig samarbeid med Danaher Motion Stockholm AB.Omfanget i prosjektet utgjør en samlet verdi på mer enn 100 millioner norske kroner over fem år.Oslo Axess-aksjen Artumas Group, Telio, Domstein og Inmeta har også medvind fra start torsdag.Det har så definitivt ikke BWG Homes, som faller 5,83 prosent til 20,70 kroner. NorDiag daler 4,50 prosent til 1,91 kroner, mens NavaMedic er ned 6,81 prosent til 8,20 kroner.Heller ikke Petrojack, Norske Skog (la frem kvartalstall torsdag morgen) eller Seabird Exploration har startet særlig solid.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs