- Overraskende at myndighetene stiller opp

Handelsbankenanalytiker overrasket over at myndighetene stiller opp med mer kapital.

Foto: SAS
Børs

Flyselskapet SAS presenterte tirsdag morgen elendige tall for fjerde kvartal 2009 og plan om en emisjon på fem milliarder svenske kroner. Les mer her .Analytiker Tore Østby i Handelsbanken Capital Markets mener det er overraskende at norske myndigheter nok en gang stiller opp med kapital.- SAS-tallene kom inn godt under vår forventning og selskapet balanserer på en knivsegg finansielt - så emisjonen var ikke helt uventet. Det har vært et tema siden i sommer at kassen kunne være tom i løpet av første halvår 2010. Det er mer overraskende at de norske myndighetene stiller opp med kapital - igjen. Det er også et poeng at svenske og danske myndigheter kun har gitt sin tilslutning med forbehold og ikke har gitt endelig klarsignal til å bli med på emisjonen, sier han til HegnarOnline.- For Norwegian er det imidlertid positivt dersom SAS klarer seg og at ikke konkurransesituasjonen endrer seg vesentlig i Skandinavia, fortsetter Østby.Analytikeren har dekning på Norwegian, men påpeker at SAS-aksjen følges fra Handelsbankens kontor i Stockholm.Flere analytikerkommentarer finner du her.

Nyheter
Næringsliv