Røkke er børstaperen

Oppturen på Oslo Børs skrumper inn. Flere Aker-selskaper faller etter nyheter. (Oppdatert 10:15)

Aker-eier Kjell Inge Røkke - Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Børs

Hovedindeksen stiger 0,2 prosent til 351,92. Det er omsatt verdipapirer for 1,2 milliarder kroner.Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,8 prosent fredag. Mandag stiger Statoil 0,9 prosent til 130 kroner. Et fat nordsjøolje omsettes for 70,73 dollar per fat, opp 1,6 prosent.Dagen vinnere og tapereAker Solutions Eni Norge AS har varslet Aker Solutions at selskapet ikke vil bli tildelt EPC kontrakt for levering av Goliat FPSO, heter det i en børsmelding.- Vi er selvsagt skuffet, men vårt fokus er nå på å vinne andre prosjekter og sikre våre offshorekompetanse i et utfordrende marked, sier Jannik Lindbæk, kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions i en kommentar.Aker Solutions la inn bud på jobben i et samarbeid med Samsung Heavy Industries.Aksjen faller 4,9 prosent til 77 kroner.REC Brannen ved en av SiC Processing AS' to fabrikker på Herøya sist mandag har ikke hemmet RECs wafer-produksjon, melder REC mandag morgen.Alle slurry-anlegg går som normalt en uke etter brannen, som muliggjør normal wafer-produksjon.SiC Processing AS leverer slam til wafersaging ved REC fabrikker Herøya III og IV.REC stiger 1,9 prosent til 33,11 kroner.Aker BioMarine Aker BioMarine melder om et resultat etter skatt på -111 millioner kroner i fjerde kvartal 2009, mot -255 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 50 millioner kroner, sammenlignet med 18 millioner kroner i fjor.Det ble også klart at Aker BioMarine vil få tilført 550 millioner kroner i egenkapital fra Aker og øvrige aksjeeiere.Aksjen faller 17,5 prosent til 8 kroner.Gruveaksje til toppsNordic Mining har signert en avtale (Memorandum of Understanding) med en ledende internasjonal produsent av industrimineraler. Partene vil inngå et langsiktig samarbeid innen utvikling, produksjon, salg, markedsføring og distribusjon av granatprodukter fra Nordic Minings mineralforekomst i Engebøfjellet.Aksjen stiger 9,5 prosent til 1,38 kronerOdfjell slår forventningene Odfjell melder om et resultat etter skatt på 14 millioner dollar i fjerde kvartal 2009, mot 81 millioner dollar i samme periode året før. Det var ventet et resultat på -5 millioner dollar, ifølge Reuters.Aksjen er ikke omsatt.

Nyheter
Børs