Ryktet som førte til rally på Wall Street

Smilene og den gode stemningen var tilbake på Wall Street tirsdag, etter fall tre av de siste fire dagene. Rykter førte til rally-tendenser.

Traderen Stephen McSherry jobber på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP Photo/Richard Drew, file
Børs

Den ble en relativt solid dag for amerikanske investorer på Wall Street tirsdag, etter fall tre av de siste fire dagene.Investeringsiveren var tilsynelatende tilbake, og Dow Jones hoppet nok en gang over den psykologisk viktige 10.000 poengs-grensen.Dow Jones endte nemlig opp 1,52 prosent eller 150,25 poeng til 10.058,64 poeng, mens S&P 500 la på seg 1,30 prosent til 1.070,52. Nasdaq steg 1,17 prosent til 2.150,87.Faktoren som kanskje først og fremst førte til at stemningen på Wall Street var tydelig bedre tirsdag, var ryktet om at EU akter å strekke ut en hjelpende hånd til kriserammede Hellas.Planen skal være å tilby lånegarantier til Hellas og andre land i Euro-sonen med økonomiske problemer. Målet er å roe ned markedenes frykt for økonomisk kollaps.- Vi ser et sterkere rally i dag på håp om at det kommer en slags livbøye, som skal berge Hellas ut av gjeldsproblemene. Folk begynner å se bort fra at problemene i Hellas vil spre seg til andre europeiske land. Dette var den store bekymringen som førte til risikoaversjon, sier sjeføkonom Peter Cardillo i Avalon Partners i New York til Wall Street Journal.I tillegg ble det offentliggjort tall som viste at den amerikanske detaljhandelen steg 1,4 prosent på ukebasis per 30. januar. På årsbasis var detaljhandelen opp 1,8 prosent.Gode tall fra Coca-Cola bidro også til den gode stemningen. Aksjen steg 2,58 prosent på de gode nyhetene. Bare selskapene Boeing og Caterpillar gjorde det bedre blant Dow Jones-aksjene. De la henholdsvis på seg 3,20 prosent og 5,42 prosent tirsdag.Alcoa hadde også en god dag, i likhet med United Tech., Chevron og Kraft Foods. Bank of America var det eneste selskapet blant de som inngår i Dow Jones som falt.Atmel Corporation og Electronic Arts Inc. opplevde imidlertid en grå dag, og falt henholdsvis 9,79 prosent og 8,75 prosent.Sistnevntes nedgang kom etter at selskapet publiserte dårlige kvartalstall og presenterte skuffende guiding for regnskapsåret 2011.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs