Selskapsresultater preger børsen

En rekke selskaper la frem tall onsdag.

Foto: Finansavisen/Magnus Rørvik Skjølberg
Børs

Det er en lett positiv utvikling på Oslo Børs, som stiger frem til lunsjtider. Hovedindeksen er opp 0,42 prosent til 349,73. Det er omsatt verdipapirer for 3,1 milliarder kroner så langt, med en klar overvekt i Songa-aksjer på listen over de mest omsatte verdipapirene. Styrkeforholdet mellom aksjer som stiger og faller i verdi er 7 til 5.Statoil faller 0,53 prosent til 132,20 kroner etter tirsdagens rallytendenser . Dette på tross av en videre oppgang for oljeprisen. Et fat nordsjøolje ble sist omsatt for 75,92 dollar, opp 0,32 prosent i dag.Dagens vinnere og tapereSonga Etter stengetid tirsdag meldte Songa Offshore om aksjeemisjon. Totalt hentet selskapet inn 594,5 millioner kroner i en "betydelig overtegnet" emisjon. Totalt 20,5 millioner nye Songa-aksjer ble trykket opp. Emisjonskursen ble satt til 29 kroner i en bookbuildingprosess.Pengene skal gå til generelle selskapsformål, opplyser selskapet.Aksjen stiger 1,72 prosent til 30,15 kroner. Det er omsatt Songa-aksjer verdt 740 millioner kroner over børs onsdag.DNO DNO International meldte før børsåpning onsdag om et resultat etter skatt på -384,50 millioner kroner i 4. kvartal 2009, mot -977 millioner kroner i samme periode året før. Et resultat på -51 millioner kroner var ventet.DNO har i det siste rettet fokus mot test av flere nye funn i Kurdistan. Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities mener at dette indikerer at de er optimistiske til at det kommer på plass en betalingsløsning slik at de får tilbakebetalt 290 millioner dollar i investeringer i første omgang, før en endelig avklaring om betingelsene i produksjonsdelingsavtalene.- I tillegg til mulig gjenoppstart av eksport og avklaring på betalingsspørsmålet er testresultater fra Benehan-funnet de viktigste kurstriggerne fremover, sier Omdal til SIX News.- Vi har ikke mottatt noen bekreftelser fra KRG og vi forstår at de avventer beskjed fra Bagdad. Vi vet ikke noe mer om dette enn det vi ser gjennom media, sa DNO-sjef Helge Eide under presentasjonen angående oppstart i Kurdistan.Norsk Hydro Norsk Hydro meldte om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på -587 millioner kroner i 4. kvartal 2009, mot -6.016 millioner kroner i samme periode året før. Et resultat på -156 millioner kroner var ventet.Konsernsjef i Norsk Hydro, Svein Richard Brandtzæg, er ikke fornøyd tallene for fjerde kvartal, men ser positive signaler i markedet.- Vi kan ikke si at vi er fornøyd med tallene for fjerde kvartal, det som imidlertid er positivt er at vi ser tendenser til vekst i viktige deler av våre markeder og spesielt innenfor nedstrøms som tradisjonelt først får innslag av vekstsignaler, sier Brandtzæg til SIX News.Aksjen faller 3,74 prosent til 40,10 kroner.Fred. Olsen Energy Fred. Olsen Energy meldte om et resultat etter skatt på 250 millioner kroner i 4. kvartal 2009, mot 607 millioner kroner i samme periode året før. Et resultat på 211 millioner kroner var ventet.- Oljeprisen har holdt seg relativt stabil gjennom andre halvdel av 2009 og inn i 2010. Til tross for det lave antall nye slutninger i 2009, sett under ett, ser vi nå økt anbudsaktivitet og forespørsler i boremarkedene, heter det i rapporten.Aksjen faller 6,09 prosent til 215,70 kroner.

Nyheter
Børs