Solen skinner men ikke for REC

En Oslo Børs badet i vintersol startet dagen med et byks torsdag, men har nå roet seg betraktelig. Sol-katastrofen REC har falt over 27 prosent på to dager. (Oppdatert kl. 11.16)

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs fikk en relativt frisk start på dagen og var over 351 en stakket stund. Nå har imidlertid hovedindeksen roet seg betraktelig er i skrivende stund på 349,90 - opp 1,58 prosent.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,11 milliarder kroner.Blant de aksjene som stiger mest finner man Bjørn Kjos & Co. i Norwegian, som styrker seg med 8,07 prosent samt Biotec Pharmacon og Aker BioMarine.På den andre siden av skalaen befinner blant annet EMGS, som la frem dårlige tall i morgentimene torsdag, samt Global IP Solutions, REC og Petrojack.REC har nå falt 27 prosent på to dager. Aksjen siger videre nedover etter nestenkrakket onsdag.Oljen stiger noe torsdag morgen Nordsjøoljen Brent handles nå for 72,82 dollar fatet, opp 28 cent i dagens handel. Den ble ved stengetid på Oslo Børs omsatt for 71,27 dollar fatet.Den amerikanske lettoljen WTI handles nå for 74,81 dollar fatet, opp 29 cent. Den ble omsatt for 73,13 dollar per fat ved stengetid.- Olje er fortsatt favoritt for investeringer. Med risiko for inflasjon investerer folk i råvarer. Det er få muligheter for OPEC til å gjøre noe. Så lenge oljeprisen er 70 dollar eller høyere, vil produksjonskutt være vanskelig å selge inn, kommenterte Johannes Benigni i JBC Energy GmbH i Wien til Bloomberg.Oljeprisen ventes i gjennomsnitt å ligge på 79,78 dollar per fat i 2010, ifølge EIA.Energy Information Administration, EIA, estimerer den globale etterspørselen etter olje til å øke med 2,1 prosent i løpet av første kvartal i 2010 til 85,18 millioner fat om dagen. Det er en gjentagelse av den forrige prognosen fra januar.Den globale etterspørselen etter olje ventes å øke med 1,4 prosent for helåret 2010 til 85,3 millioner fat om dagen. Det er en opprevidering sammenlignet med den tidligere prognosen på 85,18 millioner fat.Statoil stiger 2,12 prosent til 129,60 kroner, til tross for en noe skuffende kvartalsrapport som ble lagt frem torsdag.For de andre store og mest omsatte selskapene er det oppgang for de fleste utenom nevnte REC og Marine Harvest.TGS-Nopec, Golden Ocean, DnB NOR og Seadrill er blant dem som stiger mest.Vinner- og taperaksjer Øverst på vinnerlisten på Oslo Børs for øyeblikket finner man Biotech Pharmacon som er opp 9,30 prosent til 4,70 kroner. Det har så langt ikke kommert selskapsspesifikke nyheter som forklarer oppgangen.Norwegian flyr høyt igjen etter solide kvartalstall. Kjos & Co. er opp 8,52 prosent til 121 kroner.Q-free stiger også friskt etter gode tall , og er opp 4,36 prosent til 21,50 kroner.Aker BioMarine stiger også solid sammen med Itera, AGR Group, Roscksource nevnte TGS-Nopec og Golden Ocean (rapport torsdag ).Dagens store taper så langt er Global IP Solutions som er ned 10,29 prosent til 6,01 kroner.EMGS la frem meget skuffende kvartalstall torsdag og aksjen er nå ned 7,40 prosent til 5 kroner.REC faller videre og er ned 5,03 prosent til 26,18 kroner. En rekke meglerhus kuttet torsdag kursmålet på aksjen , mens Standard & Poor's Equity Research fremdeles mener REC har solid oppside. Aksjen har nå falt 27 prosent siden Oslo Børs stengte tirsdag. RECs "dommedagsprofet", Are Grongstad hos Agilis Securities, som i november mente at aksjen kunne falle til nettopp 26 kroner, melder torsdag at han stryker sin strong sell-anbefaling. Han opererer nå med hold på REC.Petrojack faller også, sammen med BWG Homes (noe skuffende kvartalsrapport torsdag), Ignis og IGE.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs