Thrilleren som kan bli alfa og omega for DNO

Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities om faktorer som enten kan løse DNOs problemer eller gjøre dem verre.

Trond Omdal i Arctic Securities - Foto: Finansavisen
Børs

Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities tror at eksporten fra Tawke-feltet vil gjenopptas før Irak-valget 7. mars, skriver Finansavisen torsdag.Dette vil i så fall være en solid trigger for DNO-aksjen.- Enten vil eksporten starte i løpet av et par uker, hvilket jeg tror er mest sannsynlig, eller så kan det drøye til langt ut på sommeren, mener Omdal.Ifølge Omdal tyder dette på at Bagdad har akseptert den nye kurdiske statsministeren Salih sitt kompromissforslag om gjenoppstart av eksport og kostnadsdekning for kontraktører som DNO, men der detaljer rundt betingelsene i produksjonsdelingsavtalene som andel av såkalt «profit oil» utsettes til etter valget.Han beholder sin kjøpsanbefaling på DNO med kursmål 10,50 kroner, og er fortsatt blant de mest optimistiske DNO-analytikerne.

Nyheter
Børs